Huawei sai uuden jatkoajan – Viime vuoden kielto ei ole vieläkään täysin voimassa

Manu Pitkänen

Huawei sai uuden jatkoajan – Viime vuoden kielto ei ole vieläkään täysin voimassa
Yhdysvallat on myöntänyt Huaweille uuden 45 vuorokauden poikkeusluvan, minkä perusteella yhdysvaltalaiset yhtiöt voivat tehdä rajoitetusti yhteistyötä kiinalaisjätin kanssa. Yhdysvallat kielsi teknisesti kotimaisia yhtiöitä tekemästä yhteistyötä Huawein kanssa jo viime vuoden toukokuussa, mutta kielto ei ole astunut täysimääräisesti voimaan.

Huaweille on annettu toistuvasti jatkoaikaa, koska Yhdysvalloissa käytetään paljon Huawein puhelimia ja yhdysvaltalaiset matkapuhelinverkot ovat maaseudulla hyvin riippuvaisia Huawein tukiasemista. Mikäli yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät saisi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa, loppuisi puhelimien ja tukiasemien ylläpito kuin seinään.

Huawei on nyt saanut neljä kertaa jatkoaikaa alkuperäisen kolmen kuukauden määräajan jälkeen. Ensimmäiset jatkoajat olivat pituudeltaan 90 vuorokautta, mutta edellinen ja nyt myönnetty pidennys on kestoltaan enää 45 vuorokautta.Näillä näkymin Yhdysvaltain Huawei-kielto astuu täysimääräisesti voimaan 15. toukokuuta, mikäli sitä ennen ei anneta uutta jatkoaikaa.Yhdysvaltain liittovaltio on perustamassa miljardin dollarin rahastoa, josta rahoitetaan Huawein tukiasemien vaihdot kilpailijoiden malleihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.