Huawei sai uuden jatkoajan – Viime vuoden kielto ei ole vieläkään täysin voimassa

Manu Pitkänen

Huawei sai uuden jatkoajan – Viime vuoden kielto ei ole vieläkään täysin voimassa
Yhdysvallat on myöntänyt Huaweille uuden 45 vuorokauden poikkeusluvan, minkä perusteella yhdysvaltalaiset yhtiöt voivat tehdä rajoitetusti yhteistyötä kiinalaisjätin kanssa. Yhdysvallat kielsi teknisesti kotimaisia yhtiöitä tekemästä yhteistyötä Huawein kanssa jo viime vuoden toukokuussa, mutta kielto ei ole astunut täysimääräisesti voimaan.

Huaweille on annettu toistuvasti jatkoaikaa, koska Yhdysvalloissa käytetään paljon Huawein puhelimia ja yhdysvaltalaiset matkapuhelinverkot ovat maaseudulla hyvin riippuvaisia Huawein tukiasemista. Mikäli yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät saisi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa, loppuisi puhelimien ja tukiasemien ylläpito kuin seinään.

Huawei on nyt saanut neljä kertaa jatkoaikaa alkuperäisen kolmen kuukauden määräajan jälkeen. Ensimmäiset jatkoajat olivat pituudeltaan 90 vuorokautta, mutta edellinen ja nyt myönnetty pidennys on kestoltaan enää 45 vuorokautta.Näillä näkymin Yhdysvaltain Huawei-kielto astuu täysimääräisesti voimaan 15. toukokuuta, mikäli sitä ennen ei anneta uutta jatkoaikaa.Yhdysvaltain liittovaltio on perustamassa miljardin dollarin rahastoa, josta rahoitetaan Huawein tukiasemien vaihdot kilpailijoiden malleihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.