Testit paljastavat: Galaxy S20:n Suomi-versio laahaa jälleen jenkkiversion perässä

Puhelinvertailu

Testit paljastavat: Galaxy S20:n Suomi-versio laahaa jälleen jenkkiversion perässä
Samsung on tunnetusti käyttänyt huippupuhelimissaan kahta eri järjestelmäpiiriä riippuen markkinasta. Euroopassa myynnissä olevissa Galaxy S20 -malleissa käytössä on Samsungin oma Exynos-piiri ja Yhdysvalloissa puolestaan Qualcommin Snapdragon-piiri.

Perinteisesti Samsung on ollut yhdysvaltalaista piirijätti Qualcommia hieman jäljessä piirien tehoissa, mutta miten on tämän vuoden suhteen?

Android Central on koostanut kattavan paketin Samsungin Exynos- ja Snapdragon-piireillä varustettujen S20-laitteiden suorituskykytesteistä, joista paljastuu, että eroja laitteissa edelleen löytyy. Täysin yksitoikkoisesti ne eivät kuitenkaan mene Qualcommille, vaan Samsung on onnistunut kirimään etumatkaa.

PC Markin tosielämän käyttötestit menevät kuta kuinkin tasan voittojen suhteen. Yhden suoritinytimen tehot Samsungilla on hieman paremmin hallussa, kiitos yksittäisen Mongoose M50 -ytimen, mutta moniajossa mennään edelleen selkeästi Snapdragon-piirin tahtiin.Graafisesti Exynos-piirin uusi Mali-G77 MP11 -piiri on ensi silmäyksellä onnistunut valtavan hyvin, sillä perinteisesti Snapdragonista löytynyt Adreno on päihittänyt Samsungin piirin helposti. Tällä kertaa 120 hertsin testissä Exynos ottaa marginaalisen kaulan Snapdragoniin, mutta jotain kummaa tapahtuu 60 hertsin testissä.

Exynos-piirin graafiset tehot tippuvat noin 60 prosenttia, kun Snapdragon porhaltaa edelleen maksimitehoilla. Android Centralin arvioiden mukaan Samsung pyrkii 60 hertsin moodissa säästämään akkua, joka saattaa olla syynä heikkoihin tehoihin.


Lähde: Android Central

3DMarkin OpenGL-testissä vaihtelut ovat melko tasaisia piirien välillä, jopa hieman Samsungin eduksi, mutta Vulkan-testissä, erityisesti puhtaan grafiikkatehojen osalta, Samsung jää melkoisesti jälkeen.

Selainsuorituskykyä mittaavissa Jetstream- ja Speedometer-testeissä Qualcommin piiri on myös parempi. Erot ovat ensimmäisessä noin 15 prosenttia ja toisessa noin 5-10 prosenttia Qualcommin eduksia.

Kaikkiaan Samsung on onnistunut kirimään Qualcommin kaulaa kiinni ja yksittäisissä testeissä jopa ohittamaan suorituskyvyn, mutta jos tehojen osalta pitäisi valita voittaja, niin se olisi edelleen selkeästi Yhdysvalloissa myynnissä oleva Snapdragon-versio.

Android Centralin artikkeli sisältää lisäksi vertailuja S20 Ultran ja perusversion välillä, tietoa muista piirien eroista ja Exynos-piirien aiemmin tyypillisistä akkuongelmista, joten se kannattaa ehdottomasti katsastaa mikäli olet aiheesta kiinnostunut.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.