Applelta tulossa huomaamaton muutos – Voi parantaa hurjasti kuvanlaatua

Manu Pitkänen

Applelta tulossa huomaamaton muutos – Voi parantaa hurjasti kuvanlaatua
Apple lisää vuosittain uusiin iPhone-malleihin kivoja lisäyksiä kameratoimintoihin, mutta ensi syksynä on luvassa uudistuksia myös kameran perustoimintoihin. Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo nimittäin ennustaa, että yhdessä syksyllä esiteltävässä uutuusmallissa olisi uudenlainen kuvanvakautus.

Tässä yhteydessä kuvanvakautus tarkoittaisi sensorin ympärille rakennettua kuvanvakautusta. Nykyisissä iPhone-malleissa käytetään optista vakautusta eli kameran liikettä kompensoidaan liikuttamalla hieman sensorin edessä olevaa optiikkaa, jolloin lopullinen kuva pysyy paikoillaan tai ainakaan tärinä ei aiheuta kovin suuria virheitä kuvaan. Uudessa vakautuksessa 6,7-tuumaisen iPhonen sensoria liikutetaan tärinän kompensoimiseksi eli itse optiikka pysyisi kokoajan paikoillaan.

Ratkaisun etuna on ainakin se, että vakautusta voidaan käyttää optiikan laadusta riippumatta. Esimerkiksi uusimmissa iPhone 11 -puhelimissa ei ole vakautusta ultralaajakulmaisessa kamerassa. Lisäksi sensorivakautus toimii paremmin lisäoptiikan, kuten Olloclip-linssien kanssa.Kuon mukaan uuden vakautuksen käyttöönotto laajennetaan ensi vuoden iPhoneissa. Vuonna 2022 vuorossa on periskooppinen zoom-optiikka, jonka ansiosta iPhonen tele-kameran zoomauskerrointa voidaan kasvattaa kahdesta viiteen tai jopa kymmeneen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.