Kiinalaisvalmistaja on valmis talouden elpymiseen – Työntekijöitä on palkattu tulevaa sesonkia varten

Manu Pitkänen

Kiinalaisvalmistaja on valmis talouden elpymiseen – Työntekijöitä on palkattu tulevaa sesonkia varten
Elämä kiinalaisilla tehtailla on palautunut suurilta osin jo normaaliksi helmikuussa maata riepotelleen koronavirusepidemian jälkeen. Johtava kulutuselektroniikan kokoonpanija Foxconn on nimittäin ilmoittanut, että yhtiö on onnistunut palkkaamaan tulevaa tuotantosesonkia varten tarpeeksi paljon henkilöstöä.

Foxconnilla oli helmikuussa vaikeuksia löytää työntekijöitä tehtailleen, sillä liikkumisrajoitukset ja epätietoisuus viruksesta saivat ihmiset pysymään kotona eikä tehdastyö tuntunut riskeihin verrattuna erityisen houkuttelevilta. Kiinassa ollaan kuitenkin jo päästy tilanteeseen, jossa kotimaan sisäiset tartunnat ovat jopa pienempiä kuin Suomessa. Arki alkaa siis koittamaan ja työ alkaa taas kiinnostamaan.

Taiwanilaisen Foxconnin kiinalaisilla tehtailla on päästy etuajassa rekrytointitavoitteisiin eli yhtiö on valmis aloittamaan tuotannon sen tärkeimmille asiakkaille täydellä volyymillä. Vielä maaliskuun alussa Foxconnin tehtaat toimivat 50 prosentin käyttöasteella. Työntekijöiden houkuttelussa on auttanut sekin, että Foxconn on tarjonnut laajan lääketieteellisen tutkimuksen koronatartunnan varalta. Noin 55 000 työntekijää on tehnyt koronavirustestin ja yli 40 000 työntekijää on käynyt kuvauttamassa itsensä röntgenissä.Ainoa suuri kysymys Foxconnin kannalta on nyt se, että kuinka suureksi tuotannon kysyntäpiikki muodostuu tulevana kesänä. Kysyntä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa voi laskea niin alhaiseksi, että aiempien vuosien tuotantolukemat jäävät vain haaveeksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.