Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin

Manu Pitkänen

Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin
Poikkeukselliset olosuhteet johtavat poikkeuksellisiin toimiin myös Applella, joka on maaliskuun alusta lähtien antanut uusien kehityksessä toimivien insinöörien viedä prototyyppejä kotiin etätöiden vuoksi.

Normaalisti Apple sallii prototyyppien kotiin viemisen vain yhtiön ylimpiin johtoportaisiin kuuluville, joten varsinaista tuotekehitystä tekevät pääsevät käsiksi laitteen yksityiskohtiin vain työpaikalla ja työpaikan valvovan silmän alaisuudessa. Syynä on tietysti se, että Apple haluaa pitää salaisuudet mahdollisimman pitkään ominaan ja yllättää kuluttajat syksyisin järjestettävissä julkistustilaisuuksissa.

Aivan kaikille kehitystyötä tekeville insinööreille prototyyppejä ei jaella, vaan laitteisiin pääsee käsiksi vain valikoidut henkilöt. Kehityksessä on uudet HomePod-kaiuttimet, Apple TV -medialaite, MacBook Pro -tietokone, edullisemmat versiot iPadistä, uusi Apple Watch sekä iMac. On sanomattakin selvää, että uutta iPhoneakin suunnitellaan täyttä häkää. Bloombergin tietojen mukaan uuden iPhone-malliston kehitystyö tähtää edelleen syyskuun julkaisuun.Apple kehittää myös uusia ohjelmistoja syksyllä julkaistaviin laitteisiin. Esimerkiksi macOS:stä ja iOS:stä on tulossa uudet versiot. Etätyön tekeminen on haitannut työtekoa, mutta hankkeiden pitäisi olla vielä aikataulussa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.