Sääsovelluksissa tapahtuu – Apple osti kuuman nimen

Manu Pitkänen

Sääsovelluksissa tapahtuu – Apple osti kuuman nimen
Säätietosovellusten markkinoilla ei yleensä tapahdu erityisen suuria liikkeitä, mutta nyt sellainen on kuitenkin tapahtunut kun Apple päätyi ostamaan suositun Dark Sky -sovelluksen. Uutinen julkaistiin 31. maaliskuuta Dark Skyn blogissa, joten kyse ei ole aprillipilasta.

Dark Sky on koko historiansa aikana keskittynyt laadukkaaseen graafiseen esitystapaan, minkä vuoksi kuluttajat ovat saattaneet maksaa sovelluksen käytöstä 3,99 dollaria. Graafisen ilmeen lisäksi Dark Sky erottautuu massasta tarjoamalla omaa säärajapintaa kolmansille osapuolille. On vaikea sanoa mikä Dark Skyssa herätti Applen kiinnostuksen, koska sovelluksella ei ole samanlaista ennustepalvelua ja datankeräystä kuin vaikkapa IBM:n omistamalla The Wheather Channelilla.

Yritysjärjestelyn seurauksena Android-sovellusten kehitys loppuu ja ne poistetaan sovelluskupoista heinäkuun 1. päivänä. Dark Sky ei ota enää vastaan uusia API-asiakkaita, mutta rajapintojen nykyisten asiakkaiden tuki jatkuu ensi vuoden loppuun asti.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.