Seuraavan iPhonen julkaisu ei välttämättä myöhästy – Lisäviivytyksiin ei ole enää varaa

Manu Pitkänen

Seuraavan iPhonen julkaisu ei välttämättä myöhästy – Lisäviivytyksiin ei ole enää varaa
Apple on kiistatta Foxconnin suurin asiakas liikevaihdolla mitattuna. Siksi Applen tuotteiden julkaisuun liittyvät yksityiskohdat voivat heilutella Foxconnin tulosta paljonkin. Foxconnin kannattaa siis tehdä hartiavoimin töitä jottei esimerkiksi iPhonen julkaisu pääse viivästymään.

Kevään uutisoinnissa on ollut jatkuvasti esillä kysymykset seuraavan sukupolven iPhone-malliston julkaisuun liittyen. Uutisissa on maalailtu uhkakuvia iPhone-malliston julkaisun lykkäämisestä vuoden loppuun. Koronavirus iski Kiinaan helmikuussa, minkä takia tehtaat menivät kuukaudeksi kiinni. Samalla myös seuraavien iPhone-mallien tuotekehityshankaloitui, sillä vuorossa piti olla henkilökohtaiset tapaamiset kokoonpanon ja Applen edustajien kesken.

Foxconnin sijoittajasuhteista vastaava Alex Yang kuitenkin vakuutti Goldman Sachsin yksityisessä konferenssissa, että yhtiö pystyy edelleen pitämään kiinni iPhone-malliston julkaisuaikataulusta. Yangin mukaan helmi-maaliskuussa syntynyttä myöhästymistä yritetään nyt kiriä umpeen ja yhtiö uskoo sen olevan täysin mahdollista. Lisäviivytyksiin ei ole kuitenkaan enää varaa. Koetuotannon on tarkoitus alkaa kesäkuun alussa ja varsinainen tuotanto alkaa elokuussa.Foxconn korjasi myöhemmin, että tilaisuudessa puhuttiin ylipäänsä yhtiön kyvystä hoitaa asiakassuhteita eikä puhua yksittäisen asiakkaan tapauksesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.