Seuraavan iPhonen julkaisu ei välttämättä myöhästy – Lisäviivytyksiin ei ole enää varaa

Manu Pitkänen

Seuraavan iPhonen julkaisu ei välttämättä myöhästy – Lisäviivytyksiin ei ole enää varaa
Apple on kiistatta Foxconnin suurin asiakas liikevaihdolla mitattuna. Siksi Applen tuotteiden julkaisuun liittyvät yksityiskohdat voivat heilutella Foxconnin tulosta paljonkin. Foxconnin kannattaa siis tehdä hartiavoimin töitä jottei esimerkiksi iPhonen julkaisu pääse viivästymään.

Kevään uutisoinnissa on ollut jatkuvasti esillä kysymykset seuraavan sukupolven iPhone-malliston julkaisuun liittyen. Uutisissa on maalailtu uhkakuvia iPhone-malliston julkaisun lykkäämisestä vuoden loppuun. Koronavirus iski Kiinaan helmikuussa, minkä takia tehtaat menivät kuukaudeksi kiinni. Samalla myös seuraavien iPhone-mallien tuotekehityshankaloitui, sillä vuorossa piti olla henkilökohtaiset tapaamiset kokoonpanon ja Applen edustajien kesken.

Foxconnin sijoittajasuhteista vastaava Alex Yang kuitenkin vakuutti Goldman Sachsin yksityisessä konferenssissa, että yhtiö pystyy edelleen pitämään kiinni iPhone-malliston julkaisuaikataulusta. Yangin mukaan helmi-maaliskuussa syntynyttä myöhästymistä yritetään nyt kiriä umpeen ja yhtiö uskoo sen olevan täysin mahdollista. Lisäviivytyksiin ei ole kuitenkaan enää varaa. Koetuotannon on tarkoitus alkaa kesäkuun alussa ja varsinainen tuotanto alkaa elokuussa.Foxconn korjasi myöhemmin, että tilaisuudessa puhuttiin ylipäänsä yhtiön kyvystä hoitaa asiakassuhteita eikä puhua yksittäisen asiakkaan tapauksesta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -26%

Apple iPhone SE (2022)
409 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 549 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
185 € Proshop
194 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.