Suomalaistiimin kehittämällä Fevermap -sovelluksella seurataan koronaviruksen leviämistä reaaliajassa

Janne Yli-Korhonen

Suomalaistiimin kehittämällä Fevermap -sovelluksella seurataan koronaviruksen leviämistä reaaliajassa
Suomalaistiimi on kehittänyt koronavirusinfektioiden toipumispolkua ja levinneisyyttä seuraavan verkko- ja mobiilisovelluksen Fevermapin. Suomalaisten lisäksi kehittämistyöhön osallistui parikymmentä IT- ja terveydenhuoltoalan ammattilaista yli 12 eri maasta ja sovellus on parhaillaan saatavilla 14 kielellä.

Fevermapin keskeinen idea on seurata koronavirustartuntojen leviämistä reaaliajassa, sillä käyttäjät voivat lähettää sovellukseen anonyymisti dataa omasta terveydentilasta.

"Asiantuntija-arvioiden mukaan koronavirustartuntoja on 30-40 kertaa enemmän kuin mitä viralliset testiluvut kertovat," sanoo projektin käynnistänyt, IT -yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevä Otto Kekäläinen. "Fevermapilla pyrimme auttamaan viranomaisia saamaan todellisen tilannekuvan siitä, kuinka suuri osa sairastuneista on tällä hetkellä terveydenhuoltojärjestelmän ulkopuolella."

Fevermap korostaa kuumeen merkitystä oiretiedon keruussa, sillä kuume on selvä indikaattori infektiosta. Lämmön lisäksi sovellukseen syötetään syntymävuosi ja aluekoodi. Tietoa kerätään kuitenkin vain kaupunginosan tarkkuudella.



esimerkki fevermap sovelluksen käytöstä

Tiedotteen mukaan Fevermapista hyötyvät viranomaisten lisäksi tavalliset käyttäjät, sillä he voivat sovelluksen avulla pitää kirjaa oireistaan ja terveille sovellus mahdollistaa riskialueilla liikkumiseen varautumisen. Tiedotteessa myös huomautetaan, että sovellus ei ole tarkoitettu turvallisten alueiden määrittämiseen, sillä pandemian aikana mikään sovellus ei voi arvioida alueen viruksettomuutta. Pian sovelluksen avulla käyttäjä voi tilata päivittäisen tiedotteen alueensa sairastamistilanteesta.

Fevermapia pääset käyttämään tästä linkistä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.