Suomalaistiimin kehittämällä Fevermap -sovelluksella seurataan koronaviruksen leviämistä reaaliajassa

Janne Yli-Korhonen

Suomalaistiimin kehittämällä Fevermap -sovelluksella seurataan koronaviruksen leviämistä reaaliajassa
Suomalaistiimi on kehittänyt koronavirusinfektioiden toipumispolkua ja levinneisyyttä seuraavan verkko- ja mobiilisovelluksen Fevermapin. Suomalaisten lisäksi kehittämistyöhön osallistui parikymmentä IT- ja terveydenhuoltoalan ammattilaista yli 12 eri maasta ja sovellus on parhaillaan saatavilla 14 kielellä.

Fevermapin keskeinen idea on seurata koronavirustartuntojen leviämistä reaaliajassa, sillä käyttäjät voivat lähettää sovellukseen anonyymisti dataa omasta terveydentilasta.

"Asiantuntija-arvioiden mukaan koronavirustartuntoja on 30-40 kertaa enemmän kuin mitä viralliset testiluvut kertovat," sanoo projektin käynnistänyt, IT -yrityksensä toimitusjohtajana työskentelevä Otto Kekäläinen. "Fevermapilla pyrimme auttamaan viranomaisia saamaan todellisen tilannekuvan siitä, kuinka suuri osa sairastuneista on tällä hetkellä terveydenhuoltojärjestelmän ulkopuolella."

Fevermap korostaa kuumeen merkitystä oiretiedon keruussa, sillä kuume on selvä indikaattori infektiosta. Lämmön lisäksi sovellukseen syötetään syntymävuosi ja aluekoodi. Tietoa kerätään kuitenkin vain kaupunginosan tarkkuudella.esimerkki fevermap sovelluksen käytöstä

Tiedotteen mukaan Fevermapista hyötyvät viranomaisten lisäksi tavalliset käyttäjät, sillä he voivat sovelluksen avulla pitää kirjaa oireistaan ja terveille sovellus mahdollistaa riskialueilla liikkumiseen varautumisen. Tiedotteessa myös huomautetaan, että sovellus ei ole tarkoitettu turvallisten alueiden määrittämiseen, sillä pandemian aikana mikään sovellus ei voi arvioida alueen viruksettomuutta. Pian sovelluksen avulla käyttäjä voi tilata päivittäisen tiedotteen alueensa sairastamistilanteesta.

Fevermapia pääset käyttämään tästä linkistä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.