>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google kehittänyt oman prosessorin – Tulee Pixel-puhelimiin ja Chrome-kannettaviin

Manu Pitkänen

Google kehittänyt oman prosessorin – Tulee Pixel-puhelimiin ja Chrome-kannettaviin
Älypuhelinmerkki toisensa jälkeen on siirtynyt käyttämään puhelimissaan talon sisällä kehitettyjä prosessoreita. Esimerkiksi Apple on jo vuosia käyttänyt iPhoneissa A-sarjan piirejä, kun taas Samsung luottaa lippulaivapuhelimissaan tietyillä markkina-alueilla Exynos-prosessoreihin. Huaweilla on taas oma HiSilicon-tytäryhtiö, jonka piirejä yhtiö luonnollisesti hyödyntää.

Ei siis ole lainkaan hämmästyttävää, että myös Google on päättänyt korvata puhelimissaan Qualcommin kehittämät Snapdragon-prosessorit omilla piireillä. Verkkojulkaisu Axiosin mukaan Google onkin tehnyt tärkeän läpimurron piirien kehityksessä ja tulevissa Pixel-puhelimissa tullaan käyttämään jatkossa näitä suorittimia. Whitechapel-koodinimen saanutta piiriä on kehitetty yhteistyössä Samsungin kanssa eli piiri tullaan valmistamaan Samsungin 5 nanometrin prosessilla.

Whitechapel on kahdeksanytiminen prosessori, johon on tietysti lisätty rautatason optimointeja tekoälylaskentaa varten. Aivan kaikki osa-alueet järjestelmäpiirissä tuskin on Googlen omaa käsialaa, vaan yhtiö on monelta osin todennäköisesti joutunut turvautumaan geneerisiin piireihin. Esimerkiksi grafiikkaprosessori voi olla ulkoa ostettua.Pixel-puhelimien lisäksi Google käyttänee Whitechapel-prosessoria tulevissa Chrome OS -kannettavissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.