Euroopassa otetaan Googlen ja Applen koronakoodi käyttöön

Manu Pitkänen

Euroopassa otetaan Googlen ja Applen koronakoodi käyttöön
Euroopassa on kehitetty kiivaasti Bluetoothiin perustuvaa jäljitysteknologiaa, jonka avulla voitaisiin nopeasti selvittää kenen kanssa koronavirukseen sairastunut henkilö on viettänyt viime aikoina aikaa. Näin tartuntaketjut saadaan nopeasti selville ja uudet tartunnat rajattua mahdollisimman nopeasti.

Tätä ratkaisua on kehitetty PEPP-PT-hankkeen (Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing) alla. Alkuvaiheessa puhuttiin, että ratkaisu perustuisi omaan alustaan, mutta Googlen ja Applen ilmoitettua yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tarjota valmis rajapinta tällaista toteutusta varten, niin PEPP-PT on ilmoittanut tukevansa käyttöjärjestelmäkehittäjien rajapintaa.Rajapintaan turvautuminen helpottaa ja nopeuttaa olennaisesti kehitystyötä, kun kehittäjien ei tarvitse pohtia niin paljoa käyttöjärjestelmiin liittyvää yhteensopivuutta.

Apple ja Google ovat luvanneet tarjota kolmansien osapuolien tarvitsemat kehitystyökalut toukokuuhun mennessä ja sisällyttää täysimittaisen integraation käyttöjärjestelmiin myöhemmässä vaiheessa.

Sovelluksen lataaminen ja käyttö tulee olemaan täysin vapaaehtoista. Sen toimivuus kuitenkin edellyttäisi suuria käyttäjämääriä jotta tauti saataisiin pidettyä kurissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.