Apple sai torjuntavoiton koronasta – Liikevaihto jopa kasvoi

Manu Pitkänen

Apple sai torjuntavoiton koronasta – Liikevaihto jopa kasvoi
Vaikka koronaviruspandemia myllääkin yritysten liiketoimintamalleja ja -edellytyksiä radikaalisti, niin ainakin Apple on onnistunut luovimaan myrskyssä onnistuneesti. Yhtiön liikevaihto jopa kasvoi prosentilla viime vuodesta, vaikka yhtiön omia myymälöitä on pidetty kiinni ja tuotantoketjussa on ollut omat haasteensa.

Applen liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta prosentilla ja oli nyt 58,3 miljardia dollaria. Nettotulos laski kuitenkin hieman ja oli 11,2 miljardia dollaria. Myyntiä vauhditti erityisesti Apple Watch -älykellojen ja AirPods-kuulokkeiden kova kysyntä. Applen Services-liiketoiminnalla meni yleisesti ottaen myös erinomaisesti. Ihmisten tarve päästä liikkumaan sekä käyttää digitaalisia palveluita kompensoi siis iPhone-puhelimien myynnin hiljenemistä.

Useat maat ovat jo ilmoittaneet helpottavansa ihmisten sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä rajoituksia, joten Applen liiketoimintakin voi elpyä tulevan kesän aikana. Kun ihmiset pääsevät vapaammin liikkuman kaupungilla, voi Applekin avata omia myymälöitään suurkaupungeissa. Applen päämajaan työntekijät pääsevä takaisin aikaisintaan kesäkuun alussa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.