Apple sai torjuntavoiton koronasta – Liikevaihto jopa kasvoi

Manu Pitkänen

Apple sai torjuntavoiton koronasta – Liikevaihto jopa kasvoi
Vaikka koronaviruspandemia myllääkin yritysten liiketoimintamalleja ja -edellytyksiä radikaalisti, niin ainakin Apple on onnistunut luovimaan myrskyssä onnistuneesti. Yhtiön liikevaihto jopa kasvoi prosentilla viime vuodesta, vaikka yhtiön omia myymälöitä on pidetty kiinni ja tuotantoketjussa on ollut omat haasteensa.

Applen liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta prosentilla ja oli nyt 58,3 miljardia dollaria. Nettotulos laski kuitenkin hieman ja oli 11,2 miljardia dollaria. Myyntiä vauhditti erityisesti Apple Watch -älykellojen ja AirPods-kuulokkeiden kova kysyntä. Applen Services-liiketoiminnalla meni yleisesti ottaen myös erinomaisesti. Ihmisten tarve päästä liikkumaan sekä käyttää digitaalisia palveluita kompensoi siis iPhone-puhelimien myynnin hiljenemistä.

Useat maat ovat jo ilmoittaneet helpottavansa ihmisten sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä rajoituksia, joten Applen liiketoimintakin voi elpyä tulevan kesän aikana. Kun ihmiset pääsevät vapaammin liikkuman kaupungilla, voi Applekin avata omia myymälöitään suurkaupungeissa. Applen päämajaan työntekijät pääsevä takaisin aikaisintaan kesäkuun alussa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.