Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Piirivalmistaja tuo uudella piirillä 5G-yhteydet edullisempiin puhelimiin

Matti Vähäkainu

Piirivalmistaja tuo uudella piirillä 5G-yhteydet edullisempiin puhelimiin
Piirivalmistaja MediaTek on kertonut ensimmäisestä yhtiön uuden Dimensity 800 -sarjan piiristä, joka tuo huippunopeat tietoliikenneyhteydet entistä edullisempiin älypuhelimiin.

MediaTek tunnetaan piirivalmistajana, joka tuottaa järjestelmäpiirejä erityisesti edullisempiin ja keskihintaisiin älypuhelimiin.

Linjasto paljastettiin CES-messuilla alkuvuodesta, mutta nyt yhtiön Dimensity 820 -piiri on valmis parrasvaloihin. Vielä jonkin aikaa menee ennen kuin piiri nähdään ensimmäisissä laitteissa, mutta vielä tämän vuoden puolella MediaTekin edullista 5G-piiriä saa jo kaupasta löytyvistä puhelimista.

Yhtiöllä on jo aiemmin julkaistu Dimensity 1000, joka on hieman arvokkaammissa laitteissa, mutta 820-piirin myötä 5G-yhteyksillä varustettujen laitteiden hintoja poljetaan alaspäin.

5G-yhteyksissä ei ole tukea nopeimmille mmWave-yhteyksille, mutta alle 6 GHz yhteydet tarjoavat paremman kantavuuden ja toimivat niin Aasiassa, Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

Piiri tarjoaa nopeiden yhteyksien lisäksi mm. 2,6 gigahertsin ARM Cortex-A76-ytimiä 8-ytimisessä suorittimessa.Yhtiön mukaan järjestelmäpiirin kameratuki on kattava myös. Sen Imagiq 5.0 -signaaliprosessori tukee parhaimmillaan neljää karmetaa jopa 80 megapikseliin asti ja 4K-videokuvausta HDR:llä.

Todennäköisesti lähin, ja kovin, kilpailija Dimensity 820 -piirille on Qualcommin 5G-yhteyksillä varustettu keskisarjan piiri Snapdragon 765 5G. Hinnan osalta sen voidaan olevan tosin markkinajohtajaa halvempi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.