Googlen tuleva lippulaivapuhelin Pixel 5 ei olekaan huippupuhelin?

Matti Robinson

Googlen tuleva lippulaivapuhelin Pixel 5 ei olekaan huippupuhelin?
Google valmistelee parhaillaan tulevan Pixel-älypuhelinsukupolven lanseerausta. Kesällä tai alkusyksystä todennäköisesti aloitetaan Pixel 5 -älypuhelinten tuotanto, jotta ne ovat valmiita syksyn julkistukseen.

Edullisemman Pixel 4a -puhelimen (kuvassa) julkaisua odotetaan aivan parin päivän päästä, mutta yhtiön huippupuhelin on se, jota monet odottavat kädet syyhyten.

Huhujen mukaan kyse ei kuitenkaan ole välttämättä lainkaan huippupuhelimesta, vaikka kyseessä onkin Googlen tuottamista laitteista se paras. Markkinoilla tähän kategoriaan ei nimittäin pääse vailla vakuuttavia speksejä.

Pixel 5:ssä on huhutietojen mukaan Qualcommin uusi keskisarjan piiri, joka on varustettu 5G-yhteyksillä. Snapdragon 765G ei ole tietystikään mikään romu, mutta se ei pysty samanlaisiin suorituskykylukemiin kuin 800-sarjan piirit nopeampine suorittimineen.

Niinpä Googlen tämän vuoden lippulaivapuhelin ei vättämättä kilpailekaan suoraan mm. Samsungin ja OnePlussan parhaita vastaan.

Tämä pitänee toivottavasti paikkansa myös hinnassa, jonka odotetaan olevan näitä mainittuja alhaisempi. Esimerkiksi arveltu 699 dollarin (ja kenties sama euroina) hinnalla vastinetta rahalle voi odottaa varmasti ainakin kamerasta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.