Googlen tuleva lippulaivapuhelin Pixel 5 ei olekaan huippupuhelin?

Matti Robinson

Googlen tuleva lippulaivapuhelin Pixel 5 ei olekaan huippupuhelin?
Google valmistelee parhaillaan tulevan Pixel-älypuhelinsukupolven lanseerausta. Kesällä tai alkusyksystä todennäköisesti aloitetaan Pixel 5 -älypuhelinten tuotanto, jotta ne ovat valmiita syksyn julkistukseen.

Edullisemman Pixel 4a -puhelimen (kuvassa) julkaisua odotetaan aivan parin päivän päästä, mutta yhtiön huippupuhelin on se, jota monet odottavat kädet syyhyten.

Huhujen mukaan kyse ei kuitenkaan ole välttämättä lainkaan huippupuhelimesta, vaikka kyseessä onkin Googlen tuottamista laitteista se paras. Markkinoilla tähän kategoriaan ei nimittäin pääse vailla vakuuttavia speksejä.

Pixel 5:ssä on huhutietojen mukaan Qualcommin uusi keskisarjan piiri, joka on varustettu 5G-yhteyksillä. Snapdragon 765G ei ole tietystikään mikään romu, mutta se ei pysty samanlaisiin suorituskykylukemiin kuin 800-sarjan piirit nopeampine suorittimineen.

Niinpä Googlen tämän vuoden lippulaivapuhelin ei vättämättä kilpailekaan suoraan mm. Samsungin ja OnePlussan parhaita vastaan.

Tämä pitänee toivottavasti paikkansa myös hinnassa, jonka odotetaan olevan näitä mainittuja alhaisempi. Esimerkiksi arveltu 699 dollarin (ja kenties sama euroina) hinnalla vastinetta rahalle voi odottaa varmasti ainakin kamerasta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.