Historiallisia uutisia tulossa – Seuraa Applen WWDC:tä täältä

Manu Pitkänen

Historiallisia uutisia tulossa – Seuraa Applen WWDC:tä täältä
Applen tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtuma käynnistyy tänään kello 20.00 Suomen aikaa poikkeuksellisin menoin. Tavanomainen tämän vuoden WWDC ei ole siksi, että massatapahtuman sijaan esitykset pidetään nyt koronaviruksen takia virtuaalisina.

Tämän illan avajaisesitystä voi seurata tänä vuonna Applen verkkosivujen kautta tai vaihtoehtoisesti Applen YouTube-kanavan välityksellä. Avajaisesitys pidetään Apple Parkissa, mutta yleisöä ei ilmeisesti pahemmin ole. Muut WWDC:hen kuuluvat esitykset on videoitu ennakkoon.

Applen odotetaan kertovan uutisia iOS 14:ään liittyen, mutta varsinainen iso uutinen saattaa tulla Mac-tietokoneiden puolelta. Apple on nimittäin siirtymässä Intelin suorittimista omiin ARM-prosessoreihin, mikä tarkoittaa ohjelmistokehityksen kannalta varsin suurta arkkitehtuurillista muutosta. Intelin suorittimille koodatut ohjelmat eivät toimi enää tulevissa Maceissa, vaan ohjelmat pitää kirjoittaa uudelleen ARM-arkkitehtuurille sopivaan muotoon. Apple on tehnyt aiemminkin arkkitehtuurimuutoksia, esimerkiksi vuonna 2005 Apple siirtyi PowerPC:stä Inteliin.Apple päivittänee tiedot myös tvOS:n, iPadOS:n ja watchOS:n osalta, mutta suurin huomio kiinnitynee iOS 14:ään ja macOS:ään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.