Huawein puhelimien myynti loppuu? Piiritoimitukset päättyvät pian

Manu Pitkänen

Huawein puhelimien myynti loppuu? Piiritoimitukset päättyvät pian
Yhdysvallat käynnisti vuosi sitten operaation Huaweita vastaan, missä yhdysvaltalaisia yhtiöitä kiellettiin tekemästä yhteistyötä kiinalaisen matkapuhelinvalmistajan kanssa. Huawei onnistui väistämään iskut kohtalaisen hyvin ja näkyvin muutos oli lähinnä se, että puhelimissa ei ollut valmiina Googlen palveluita vaan ne piti erikseen asentaa.

Tämän vuoden toukokuussa Yhdysvallat tiukensi otettaan kieltämällä yhdysvaltalaista teknologiaa sisältävien piirien toimitukset Huaweille. Tämä päätös alkaa nyt tuntua, sillä Huawein mukaan sen puhelimissa käytettävien Kirin-järjestelmäpiirien tuotanto joudutaan lopettamaan 15. syyskuuta. Piirien valmistus on ulkoistettu ja ilmeisesti tuotannon siirto Yhdysvaltojen ulkopuolelle ei ole onnistunut.

Huawein mukaan tänä vuonna saatetaan nähdä Kirin-piirien viimeinen sukupolvi. Yhtiö ennustaa loppuvuoden olevan äärimmäisen vaikea puhelimien myynnin osalta, koska kun puhelimiin ei saada piirejä, ei myöskään voida myydä puhelimia kuluttajille.Yhdysvallat on kohdistanut painetta myös muihin kiinalaisiin teknologiayrityksiin. Viime aikoina eniten julkisuudessa on ollut ByteDancen TikTok-sovelluksen kielto Yhdsyvalloissa sekä Tencentin WeChat-pikaviestisovelluksen kielto.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -47%

Oppo Reno 5 Lite
323 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
741 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
593 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.