Fortnite poistettiin App Storesta ja Google Playstä – Apple haastettiin oikeuteen

Manu Pitkänen

Fortnite poistettiin App Storesta ja Google Playstä – Apple haastettiin oikeuteen
Jos yrität etsiä huippusuosittu Fortnite-peliä App Storesta tai Google Playstä, etsit turhaan. Apple ja Google ovat nimittäin molemmat poistaneet Epic Gamesin kehittämän pelin sovelluskaupoistaan, koska sen tulkittiin rikkovan sovelluskauppojen sopimusehtoja.

Applen mukaan Epic Games rikkoo sen asettamia sääntöjä, koska peliyhtiö sisällytti Fortniteen vähän aika sitten oman maksujärjestelmän, jonka tavoitteena on kiertää Applen perimän 30 prosentin osuuden maksujen käsittelystä. Saman syyn takia myös Google keskeytti Fortniten jakelun Android-laitteille Google Playssä. Google Plyn ehtojen mukaan pelikehittäjän on käytettävä Google Play -maksujärjestelmää, mikäli pelin sisällä myydään hyödykkeitä.

Android-pelaajat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä heillä on mahdollisuus asentaa peli puhelimeen tai tablettiin Epic Gamesin oman sovelluskaupan kautta.Pian sen jälkeen kun Apple heitti Fortniten pihalle App Storesta, Epic Games haastoi Applen oikeuteen. Peliyhtiön mukaan Apple toimii vastoin kilpailulainsäädäntöä, koska se ei salli App Storen kanssa kilpailevia sovelluskauppoja. Epic Games ei vaadi vahingonkorvauksia, vaan se haluaa oikeuden ainoastaan tekevän päätöksen asiasta ja mahdollistaa vapaan kilpailun Applen ekosysteemissä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Honor X7b – hinta laskenut -25%

Honor X7b
149 € Gigantti
149 € Euronics
149 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
675 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.