Fortnite poistettiin App Storesta ja Google Playstä – Apple haastettiin oikeuteen

Manu Pitkänen

Fortnite poistettiin App Storesta ja Google Playstä – Apple haastettiin oikeuteen
Jos yrität etsiä huippusuosittu Fortnite-peliä App Storesta tai Google Playstä, etsit turhaan. Apple ja Google ovat nimittäin molemmat poistaneet Epic Gamesin kehittämän pelin sovelluskaupoistaan, koska sen tulkittiin rikkovan sovelluskauppojen sopimusehtoja.

Applen mukaan Epic Games rikkoo sen asettamia sääntöjä, koska peliyhtiö sisällytti Fortniteen vähän aika sitten oman maksujärjestelmän, jonka tavoitteena on kiertää Applen perimän 30 prosentin osuuden maksujen käsittelystä. Saman syyn takia myös Google keskeytti Fortniten jakelun Android-laitteille Google Playssä. Google Plyn ehtojen mukaan pelikehittäjän on käytettävä Google Play -maksujärjestelmää, mikäli pelin sisällä myydään hyödykkeitä.

Android-pelaajat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä heillä on mahdollisuus asentaa peli puhelimeen tai tablettiin Epic Gamesin oman sovelluskaupan kautta.Pian sen jälkeen kun Apple heitti Fortniten pihalle App Storesta, Epic Games haastoi Applen oikeuteen. Peliyhtiön mukaan Apple toimii vastoin kilpailulainsäädäntöä, koska se ei salli App Storen kanssa kilpailevia sovelluskauppoja. Epic Games ei vaadi vahingonkorvauksia, vaan se haluaa oikeuden ainoastaan tekevän päätöksen asiasta ja mahdollistaa vapaan kilpailun Applen ekosysteemissä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.