Nytkö se alkaa? Etukamera häviää puhelimista

Manu Pitkänen

Nytkö se alkaa? Etukamera häviää puhelimista
Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja eli Suomessa kukoistuskauttaan noin 10 vuotta sitten, mutta sittemmin sen jälkeen yhtiön näkyvyys ei ole ollut kovin häikäisevä. Yhtiö on kuitenkin yksi maailman suurimpia älypuhelinmerkkejä ja investoi voimakkaasti uusiin teknologioihin.

Tuorein esimerkki yhtiön tulevaisuuteen kurkottavasta strategiasta on syyskuun ensimmäinen päivä esiteltävä Axon 20 5G -älypuhelin, joka tulee olemaan yksi markkinoiden ensimmäisiä puhelimia, jonka etupuolen kamera on piilotettu kokonaan näytön alle. Kamera siis ottaa kuvia puhelimen näytön läpi. ZTE:n mukaan kyseessä olisi maailman ensimmäinen massatuotettu puhelin, jossa on tällainen etukameraratkaisu.

Puhelinmerkit ovat yksi toisensa jälkeen yrittäneet häivyttää etukameraa näkyvistä, sillä se on ollut käytännössä ainoa komponentti, joka on ollut koko etupuolen kattavan näytön esteenä. Ratkaisuksi ovat tulleet ylälaidasta lovetut näytöt tai puhkaistut näytöt, joissa on etukameraa varten pieni reikä. ZTE:n Axon 20:ssä tällaisia väliratkaisuja ei tarvita, kun kamera on näytön takana piilossa aina kun sitä ei tarvita.Huhujen mukaan Axon 20 5G:n etukamerassa olisi 32 megapikselin etukamera sekä 64 ja 8 megapikselin takakamerat. Näytöllä on kokoa 6,92 tuumaa (2460 x 1080 pikseliä), käyttömuistia on 12 gigatavua ja akulla on kokoa 4120 milliampeerituntia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.