Tuomari puuttuu Applen ja Epic Gamesin riitaan – Applen uhkaus on ylilyönti

Manu Pitkänen

Tuomari puuttuu Applen ja Epic Gamesin riitaan – Applen uhkaus on ylilyönti
Epic Gamesin ja Appen välisessä sanasodassa on saatu ensimmäisen kerran tuomarin näkemyksiä tilanteeseen. Tapausta käsitellään Pohjois-Kalifornian käräjäoikeudessa ja tuomarina toimii Yvonne Gonzalez Rogers.

Rogers on ottanut kantaa kahteen seikkaan, vaikka hän ei olekaan antanut mitään lopullista päätöstä suuntaan tai toiseen. Ensinnäkin Rogersin mielestä Apple ei voi estää Epic Gamesiltä pääsyä kehitystyökluihin, minkä johdosta yhtiön Unreal Engine -pelimoottoria käyttävien pelien toiminta voisi häiriintyä. Tuomarin mukaan tämä olisi selkeä ylilyönti tilanteeseen nähden.

Sen sijaan Rogers ei näyttäisi lämpiävän Epic Gamesin ajatukselle, että Applen tulisi palautta Fortnite-peli App Storeen. Epic Gamesin mukaan pelin poisto sovelluskaupasta aiheuttaa sille korvaamatonta haittaa. Tuomari totesi kuitenkin, että Epic Games on omalla toiminnallaan aiheuttanut tilanteen ja voisi halutessaan palauttaa tilanteen, joten väite korvaamattomasta haitasta ei voi pitää paikkaansa.Varsinainen kysymys asiassa on se, että toimiiko Apple kilpailua rajoittavasti App Storen hallinnoinnissa. Tuomari Rogers huomautti, että Epic Games hallinnoi itsekin omaa pelikauppaa ja perii siellä 12 prosentin osuuden myynnistä. Apple perii 30 prosentin osuuden sovellusten myynnistä. Rogers kuitenkin kysyy, että miten Apple on tuohon prosenttilukemaan päätynyt ja miksei se voisi olla alhaisempi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.