Intian hallitus pisti yli 100 kiinalaissovellusta pannaan, mukana markkinoiden johtava mobiilipeli

Matti Robinson

Intian hallitus pisti yli 100 kiinalaissovellusta pannaan, mukana markkinoiden johtava mobiilipeli
Intian hallitus ja sen alainen elektroniikan ja informaatio teknologian ministeriö on eilen julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo kieltäneensä yli sata kiinalaistaustaista mobiilisovellusta.

Kaikkiaan 118 sovellusta kiellettiin vedoten kansalliseen turvallisuuteen. Tämä tarkoittaa, että kyseiset sovellukset poistuvat niin Androidin Play Kaupasta kuin iOS:n App Storesta.

Tiedotteen mukaan nämä 118 sovellusta varastavat tai salaisesti siirtävät tietoa käyttäjien laitteista Intian ulkopuolisille palvelimille.

Sovellusten joukossa oli yksi maailman suosituimmista sovelluksista ja peleistä, PUBG Mobile. Kyseinen peli on erittäin suosittu juuri Intiassa, josta tulee yli kolmannes koko pelin sadoista miljoonista pelaajista.

Muita sovelluksia ovat mm. kiinalaissome Baidu, maksupalvelu Alipay, viestisovellus WeChat Work ja Area of Valor -peli. Koko lista löytyy mm. täältä.Yhdysvallat on pääasiallisesti ollut esillä kiinalaisyritysten sulkemisesta markkinoiden ulkopuolelle vedoten kansalliseen turvallisuuteen, mutta myös muualle Kiinan datavarkaudet otetaan tosissaan.

Tilanne on kuitenkin vaikea tällä hetkellä pelaajille, erityisesti niille, jotka kilpailevat kiinalaisomisteisen Tencentin PUB Mobile -pelissä. Tunnetun esports-vaikuttaja Rod Breslaun mukaan mm. suuret esports-organisaatiot TSM ja Fnatic molemmat omistavat intialaiset PUBG Mobile tiimit.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.