Intian hallitus pisti yli 100 kiinalaissovellusta pannaan, mukana markkinoiden johtava mobiilipeli

Matti Robinson

Intian hallitus pisti yli 100 kiinalaissovellusta pannaan, mukana markkinoiden johtava mobiilipeli
Intian hallitus ja sen alainen elektroniikan ja informaatio teknologian ministeriö on eilen julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo kieltäneensä yli sata kiinalaistaustaista mobiilisovellusta.

Kaikkiaan 118 sovellusta kiellettiin vedoten kansalliseen turvallisuuteen. Tämä tarkoittaa, että kyseiset sovellukset poistuvat niin Androidin Play Kaupasta kuin iOS:n App Storesta.

Tiedotteen mukaan nämä 118 sovellusta varastavat tai salaisesti siirtävät tietoa käyttäjien laitteista Intian ulkopuolisille palvelimille.

Sovellusten joukossa oli yksi maailman suosituimmista sovelluksista ja peleistä, PUBG Mobile. Kyseinen peli on erittäin suosittu juuri Intiassa, josta tulee yli kolmannes koko pelin sadoista miljoonista pelaajista.

Muita sovelluksia ovat mm. kiinalaissome Baidu, maksupalvelu Alipay, viestisovellus WeChat Work ja Area of Valor -peli. Koko lista löytyy mm. täältä.Yhdysvallat on pääasiallisesti ollut esillä kiinalaisyritysten sulkemisesta markkinoiden ulkopuolelle vedoten kansalliseen turvallisuuteen, mutta myös muualle Kiinan datavarkaudet otetaan tosissaan.

Tilanne on kuitenkin vaikea tällä hetkellä pelaajille, erityisesti niille, jotka kilpailevat kiinalaisomisteisen Tencentin PUB Mobile -pelissä. Tunnetun esports-vaikuttaja Rod Breslaun mukaan mm. suuret esports-organisaatiot TSM ja Fnatic molemmat omistavat intialaiset PUBG Mobile tiimit.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.