Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta

Manu Pitkänen

Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta
Sillä välin kun Apple ja useat sovelluskehittäjät tappelevat App Storen liiketoiminnan laillisuudesta, on Google päivittänyt oman sovelluskauppansa käyttöehtoja ja selventänyt muutamia kohtia. Google esimerkiksi painottaa, että sovellusten on pakko käyttää Google Playn laskutustoimintoa, mikäli sovellus on maksullinen tai sen kautta myydään jotakin.

Koska sovelluskauppojen vaatimukset ovat nyt tulenarkoja puheenaiheita, painottaa Google blogikirjoituksessaan, että mikään ei ole käytännössä muuttunut. Käyttöehtojen tekstiä on vain muutettu niin, että se ilmaisee paremmin jo aiemmassa tekstissä tarkoitettua sanomaa: sovelluksen on käytettävä Google Playn laskutusta, mikäli sovellusta halutaan tarjota Google Playn kautta. Google perii Playn laskutusta käyttäviltä sovelluksilta 30 prosentin komission maksujen välittämisestä.Google antaa vuoden aikaa niille kehittäjille, joiden sovellukset eivät täytä tätä ehtoa. Google Playn sovelluksista vain kolme prosenttia on alisteisia tälle ehdolle ja näistäkin jo 97 prosenttia täyttää vaatimuksen.

Epic, Spotify ja Netflix ovat vastustaneet sovelluskauppojen laskutusjärjestelmiä, koska ne perivät niin suuren komission välitetystä maksusta. Tänä syksynä suurin viha on kohdistunut kuitenkin Applen App Storeen ja Google on selvinnyt melko kuivin jaloin. Suurin syy lienee se, että Google mahdollistaa ulkopuolisten sovelluskauppojen käytön Android-puhelimissa, joten kuluttajia ei ole lukittu Google Playhin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

OnePlus 7T – hinta laskenut -14%

OnePlus 7T
473 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 548 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.