Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta

Manu Pitkänen

Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta
Sillä välin kun Apple ja useat sovelluskehittäjät tappelevat App Storen liiketoiminnan laillisuudesta, on Google päivittänyt oman sovelluskauppansa käyttöehtoja ja selventänyt muutamia kohtia. Google esimerkiksi painottaa, että sovellusten on pakko käyttää Google Playn laskutustoimintoa, mikäli sovellus on maksullinen tai sen kautta myydään jotakin.

Koska sovelluskauppojen vaatimukset ovat nyt tulenarkoja puheenaiheita, painottaa Google blogikirjoituksessaan, että mikään ei ole käytännössä muuttunut. Käyttöehtojen tekstiä on vain muutettu niin, että se ilmaisee paremmin jo aiemmassa tekstissä tarkoitettua sanomaa: sovelluksen on käytettävä Google Playn laskutusta, mikäli sovellusta halutaan tarjota Google Playn kautta. Google perii Playn laskutusta käyttäviltä sovelluksilta 30 prosentin komission maksujen välittämisestä.Google antaa vuoden aikaa niille kehittäjille, joiden sovellukset eivät täytä tätä ehtoa. Google Playn sovelluksista vain kolme prosenttia on alisteisia tälle ehdolle ja näistäkin jo 97 prosenttia täyttää vaatimuksen.

Epic, Spotify ja Netflix ovat vastustaneet sovelluskauppojen laskutusjärjestelmiä, koska ne perivät niin suuren komission välitetystä maksusta. Tänä syksynä suurin viha on kohdistunut kuitenkin Applen App Storeen ja Google on selvinnyt melko kuivin jaloin. Suurin syy lienee se, että Google mahdollistaa ulkopuolisten sovelluskauppojen käytön Android-puhelimissa, joten kuluttajia ei ole lukittu Google Playhin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
172 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Motorola Moto G42 – hinta laskenut -14%

Motorola Moto G42
133 € Hobby Hall
141 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 155 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.