Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta

Manu Pitkänen

Googlelta rohkea päivitys – Sovellusten on pakko käyttää Googlen laskutusta
Sillä välin kun Apple ja useat sovelluskehittäjät tappelevat App Storen liiketoiminnan laillisuudesta, on Google päivittänyt oman sovelluskauppansa käyttöehtoja ja selventänyt muutamia kohtia. Google esimerkiksi painottaa, että sovellusten on pakko käyttää Google Playn laskutustoimintoa, mikäli sovellus on maksullinen tai sen kautta myydään jotakin.

Koska sovelluskauppojen vaatimukset ovat nyt tulenarkoja puheenaiheita, painottaa Google blogikirjoituksessaan, että mikään ei ole käytännössä muuttunut. Käyttöehtojen tekstiä on vain muutettu niin, että se ilmaisee paremmin jo aiemmassa tekstissä tarkoitettua sanomaa: sovelluksen on käytettävä Google Playn laskutusta, mikäli sovellusta halutaan tarjota Google Playn kautta. Google perii Playn laskutusta käyttäviltä sovelluksilta 30 prosentin komission maksujen välittämisestä.Google antaa vuoden aikaa niille kehittäjille, joiden sovellukset eivät täytä tätä ehtoa. Google Playn sovelluksista vain kolme prosenttia on alisteisia tälle ehdolle ja näistäkin jo 97 prosenttia täyttää vaatimuksen.

Epic, Spotify ja Netflix ovat vastustaneet sovelluskauppojen laskutusjärjestelmiä, koska ne perivät niin suuren komission välitetystä maksusta. Tänä syksynä suurin viha on kohdistunut kuitenkin Applen App Storeen ja Google on selvinnyt melko kuivin jaloin. Suurin syy lienee se, että Google mahdollistaa ulkopuolisten sovelluskauppojen käytön Android-puhelimissa, joten kuluttajia ei ole lukittu Google Playhin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.