Avast: 21 uutta haittaohjelmaa löydetty Google Play -sovelluskaupasta

Janne Yli-Korhonen

Avast: 21 uutta haittaohjelmaa löydetty Google Play -sovelluskaupasta
Google on yrittänyt jo vuosia parantaa Play -kaupan turvallisuutta ja päästä eroon haitallisista sovelluksista, mutta kehittäjät löytävät aina uusia tapoja kiertää estoja sekä tarkastuksia. Tällä kertaa Avast on löytänyt Google Play -sovelluskaupasta 21 uutta sovellusta, jotka voidaan luokitella haittaohjelmaksi. Kyse on mobiilipeleistä, jotka sisältävät piilotettuja mainosohjelmia.

Nämä pelit kuuluvat 'HiddenAds' -sarjaan eli ne ovat troijalaisia, jotka on luokiteltu hyödyllisiksi mutta sen sijaan näyttävät tarpeettomia mainoksia sovelluksen ulkopuolella. Tämäntyyppiset sovellukset usein myös poistavat kuvakkeen, jolloin mainoksien lähdettä on vaikeampi paikantaa.

Näitä haitallisia pelejä on ladattu noin 8 miljoonaa kertaa. Suurin osa näistä sovelluksista on jo poistettu Play -kaupasta:
 • Shoot Them
 • Crush Car
 • Rolling Scroll
 • Helicopter Attack - NEW
 • Assassin Legend - 2020 NEW
 • Helicopter Shoot
 • Rugby Pass
 • Flying Skateboard
 • Iron it
 • Shooting Run
 • Plant Monster
 • Find Hidden
 • Find 5 Differences - 2020 NEW
 • Rotate Shape
 • Jump Jump
 • Find the Differences - Puzzle Game
 • Sway Man
 • Money Destroyer
 • Desert Against
 • Cream Trip - NEW
 • Props RescueAvast myös huomauttaa, että haittaohjelmia on helppo välttää muun muassa katsomalla ennen lataamista muiden käyttäjien antamia arvosteluja sekä katsomalla käyttöoikeudet, mikäli niitä on epäilyttävän paljon (esimerkiksi sijainti, kamera, mikrofoni jne).

Lue myös:

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.