Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021

Petteri Pyyny

Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021
Tekniikka kehittyy. Ja valitettavasti etenkin yritykset, joiden liiketoimintamallina on myydä fyysisiä tuotteita kuluttajille, tekevät rahansa nimenomaan tuotteiden myynnistä. Tämä heijastuu maailmaamme siten, että tuotteiden tuki loppuu usein turhankin äkkiä.

Ongelma on erityisen ärsyttävä Android-puhelinten osalta, joissa jotkut valmistajat lupaavat tukea myydyille puhelimilleen vain aivan lyhyen hetken ajan. Jotkut valmistajat taas käyttävät pitkää tukea markkinointinsa tukena. Tästä esimerkkinä vaikkapa lista Android 11 -päivityksen saavista puhelimista eri valmistajilta, joka kuvastaa tilanteen ankeutta tiettyjen valmistajien osalta.

Nyt Samsung on kertonut, että nippu sen valmistamia älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita lopettaa toimimisen, mikäli käyttäjä päivittää puhelimensa tammikuussa julkaistavaan uuteen Samsung Galaxy S21-puhelimeen. Aiheesta kertoi hollantilainen Galaxy Club -sivusto.

Älkellot ja aktiivisuusrannekkeet, joiden tuki lakkaa tulevien Samsungin puhelinten julkistuksen myötä ovat:  • Samsung Galaxy Gear
  • Samsung Galaxy Gear 2
  • Samsung Galaxy Gear 2 Neo
  • Samsung Gear S
  • Samsung Gear Fit


Kaikki listalla olevat tuotteet ovat toki jo useamman vuoden vanhoja ja niiden kerrotaan toimivan edelleen mainiosti, jos puhelintaan ei päivitä uuteen, mutta yhteensopivuus lakkaa S21 oston yhteydessä. On oletettavaa, että tuki myös muiden ensi vuonna julkaistavien Samsungin puhelinten kanssa päättyy ainakin listalla olevien tuotteiden osalta. Jos on tarkoitus päivittää aktiivisuusranneketta muutenkin, suosittelemme tutustumaan paras aktiivisuusranneke -listaukseemme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
278 € Proshop
297 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
389 € Multitronic
459 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.