Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021

Petteri Pyyny

Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021
Tekniikka kehittyy. Ja valitettavasti etenkin yritykset, joiden liiketoimintamallina on myydä fyysisiä tuotteita kuluttajille, tekevät rahansa nimenomaan tuotteiden myynnistä. Tämä heijastuu maailmaamme siten, että tuotteiden tuki loppuu usein turhankin äkkiä.

Ongelma on erityisen ärsyttävä Android-puhelinten osalta, joissa jotkut valmistajat lupaavat tukea myydyille puhelimilleen vain aivan lyhyen hetken ajan. Jotkut valmistajat taas käyttävät pitkää tukea markkinointinsa tukena. Tästä esimerkkinä vaikkapa lista Android 11 -päivityksen saavista puhelimista eri valmistajilta, joka kuvastaa tilanteen ankeutta tiettyjen valmistajien osalta.

Nyt Samsung on kertonut, että nippu sen valmistamia älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita lopettaa toimimisen, mikäli käyttäjä päivittää puhelimensa tammikuussa julkaistavaan uuteen Samsung Galaxy S21-puhelimeen. Aiheesta kertoi hollantilainen Galaxy Club -sivusto.

Älkellot ja aktiivisuusrannekkeet, joiden tuki lakkaa tulevien Samsungin puhelinten julkistuksen myötä ovat:  • Samsung Galaxy Gear
  • Samsung Galaxy Gear 2
  • Samsung Galaxy Gear 2 Neo
  • Samsung Gear S
  • Samsung Gear Fit


Kaikki listalla olevat tuotteet ovat toki jo useamman vuoden vanhoja ja niiden kerrotaan toimivan edelleen mainiosti, jos puhelintaan ei päivitä uuteen, mutta yhteensopivuus lakkaa S21 oston yhteydessä. On oletettavaa, että tuki myös muiden ensi vuonna julkaistavien Samsungin puhelinten kanssa päättyy ainakin listalla olevien tuotteiden osalta. Jos on tarkoitus päivittää aktiivisuusranneketta muutenkin, suosittelemme tutustumaan paras aktiivisuusranneke -listaukseemme.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.