Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021

Petteri Pyyny

Samsung: Näitä älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita ei tueta enää vuonna 2021
Tekniikka kehittyy. Ja valitettavasti etenkin yritykset, joiden liiketoimintamallina on myydä fyysisiä tuotteita kuluttajille, tekevät rahansa nimenomaan tuotteiden myynnistä. Tämä heijastuu maailmaamme siten, että tuotteiden tuki loppuu usein turhankin äkkiä.

Ongelma on erityisen ärsyttävä Android-puhelinten osalta, joissa jotkut valmistajat lupaavat tukea myydyille puhelimilleen vain aivan lyhyen hetken ajan. Jotkut valmistajat taas käyttävät pitkää tukea markkinointinsa tukena. Tästä esimerkkinä vaikkapa lista Android 11 -päivityksen saavista puhelimista eri valmistajilta, joka kuvastaa tilanteen ankeutta tiettyjen valmistajien osalta.

Nyt Samsung on kertonut, että nippu sen valmistamia älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita lopettaa toimimisen, mikäli käyttäjä päivittää puhelimensa tammikuussa julkaistavaan uuteen Samsung Galaxy S21-puhelimeen. Aiheesta kertoi hollantilainen Galaxy Club -sivusto.

Älkellot ja aktiivisuusrannekkeet, joiden tuki lakkaa tulevien Samsungin puhelinten julkistuksen myötä ovat:  • Samsung Galaxy Gear
  • Samsung Galaxy Gear 2
  • Samsung Galaxy Gear 2 Neo
  • Samsung Gear S
  • Samsung Gear Fit


Kaikki listalla olevat tuotteet ovat toki jo useamman vuoden vanhoja ja niiden kerrotaan toimivan edelleen mainiosti, jos puhelintaan ei päivitä uuteen, mutta yhteensopivuus lakkaa S21 oston yhteydessä. On oletettavaa, että tuki myös muiden ensi vuonna julkaistavien Samsungin puhelinten kanssa päättyy ainakin listalla olevien tuotteiden osalta. Jos on tarkoitus päivittää aktiivisuusranneketta muutenkin, suosittelemme tutustumaan paras aktiivisuusranneke -listaukseemme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.