WhatsApp muutti käyttöehtojaan - pakko hyväksyä

Petteri Pyyny

Tuliko outo ilmoitus? WhatsApp muutti käyttöehtojaan - hyväksy tai käyttö loppuu
Viime päivinä monille WhatsAppin käyttäjille on tullut sovellusta avattaessa esiin erikoinen viesti, joka on pitänyt hyväksyä ennen sovelluksen käytön jatkamista.

Muutoksen taustalla ovat WhatsAppin emoyhtiön Facebookin pyrkimykset tiivistää omistamiensa yritysten, kuten WhatsAppin ja Instagramin, yhteistyötä tietojen jaon ja toiminnallisuuden osalta.

Tiivistettynä uusien käyttöehtojen tärkeimmät muutokset:  • Facebook saa luvan mainostaa omia palveluitaan WhatsAppin käyttäjille.
  • Facebook saa käyttää WhatsAppin yhteystietojen tietoja suositellakseen sisältöä, ehdottaakseen yhteystietoihin uusia käyttäjiä, parantaakseen mainontaansa sekä parantaakseen palveluitaan.
  • Facebookilla ei ole edelleenkään lupa lukea varsinaisia viestejä, mutta yhtiö saa tiedon siitä, keiden kanssa viestittelet.
  • Muutokset mahdollistavat myös jatkossa WhatsAppin ja muiden Facebookin omistamien viestisovellusten (kuten Messengerin) välillä tapahtuvat viestien välitykset.
  • Jos viestittelet yritykselle (monet yritykset käyttävät WhatsAppia asiakaspalvelun kanavana), voi viestejäsi päätyä myös yrityksen käyttämien lisäsovellusten luettavaksi.


On huomattavaa kuitenkin, että näistä kohdista valtaosa EI koske EU/ETA-aluetta, eli ml. Suomea. Suomessa WhatsAppin tietojan ei käytetä Facebookin mainonnan tai palveluiden parantamiseen käyttöehtojen uusimisen jälkeenkään.

Ehdoista ei voi kieltäytyä, sillä ne on pakko hyväksyä, jos haluaa jatkaa WhatsAppin käyttämistä. Muuttuneet käyttöehdot löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Päivitys 14:13: Valtaosa muutoksista koskee ainoastaan EU-alueen ulkopuolisia maita.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.