WhatsApp muutti käyttöehtojaan - pakko hyväksyä

Petteri Pyyny

Tuliko outo ilmoitus? WhatsApp muutti käyttöehtojaan - hyväksy tai käyttö loppuu
Viime päivinä monille WhatsAppin käyttäjille on tullut sovellusta avattaessa esiin erikoinen viesti, joka on pitänyt hyväksyä ennen sovelluksen käytön jatkamista.

Muutoksen taustalla ovat WhatsAppin emoyhtiön Facebookin pyrkimykset tiivistää omistamiensa yritysten, kuten WhatsAppin ja Instagramin, yhteistyötä tietojen jaon ja toiminnallisuuden osalta.

Tiivistettynä uusien käyttöehtojen tärkeimmät muutokset:  • Facebook saa luvan mainostaa omia palveluitaan WhatsAppin käyttäjille.
  • Facebook saa käyttää WhatsAppin yhteystietojen tietoja suositellakseen sisältöä, ehdottaakseen yhteystietoihin uusia käyttäjiä, parantaakseen mainontaansa sekä parantaakseen palveluitaan.
  • Facebookilla ei ole edelleenkään lupa lukea varsinaisia viestejä, mutta yhtiö saa tiedon siitä, keiden kanssa viestittelet.
  • Muutokset mahdollistavat myös jatkossa WhatsAppin ja muiden Facebookin omistamien viestisovellusten (kuten Messengerin) välillä tapahtuvat viestien välitykset.
  • Jos viestittelet yritykselle (monet yritykset käyttävät WhatsAppia asiakaspalvelun kanavana), voi viestejäsi päätyä myös yrityksen käyttämien lisäsovellusten luettavaksi.


On huomattavaa kuitenkin, että näistä kohdista valtaosa EI koske EU/ETA-aluetta, eli ml. Suomea. Suomessa WhatsAppin tietojan ei käytetä Facebookin mainonnan tai palveluiden parantamiseen käyttöehtojen uusimisen jälkeenkään.

Ehdoista ei voi kieltäytyä, sillä ne on pakko hyväksyä, jos haluaa jatkaa WhatsAppin käyttämistä. Muuttuneet käyttöehdot löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Päivitys 14:13: Valtaosa muutoksista koskee ainoastaan EU-alueen ulkopuolisia maita.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.