Koronavilkku 2.0 julkaistu - lataa heti, tämä muuttui

Petteri Pyyny

Koronavilkku 2.0 julkaistu - lataa heti, tämä muuttui
Suomen virallinen korona-altistumisten jäljittämiseen tarkoitettu sovellus Koronavilkku on päivittynyt uuteen versioon.

Koronavilkun versio 2.0 yhdistää Suomen Koronavilkun useiden muiden Euroopan maiden vastaavien sovellusten kanssa siten, että tieto kulkee sovellusten välillä.

Käytännössä siis Koronavilkun keräämiä tietoja ei jaeta mihinkään muualle, mutta jos samassa tilassa - vaikkapa lentokentällä - on kaksi ihmistä yli 15 minuutin ajan lähikontaktissa ja toisella heistä on Koronavilkku asennettuna puhelimessaan ja toisella jonkun muun eurooppalaisen maan vastaava sovellus, ymmärtävät sovellukset altistumistilanteen tapahtuneen. Eli jos toisella henkilöistä todetaan myöhemmin positiivinen koronanäyte, tulee tieto siitä myös toisen käyttäjän puhelimeen - kuten pitääkin.

Yhteensopivia maita Koronavilkun kanssa ovat tällä hetkellä Italia, Irlanti, Espanja, Kroatia, Latvia, Saksa, Tanska, Puola ja Hollanti.

Kuten tähänkin asti, ilmoitus altistumisesta on anonyymi - eli vastaanottaja, jolle tulee tieto altistumisesta, ei saa tietää sitä, keneltä tai missä yhteydessä altistuminen on tullut.Koronavilkun uusi versio pitäisi olla päivittynyt automaattisesti suurimmalla osalla käyttäjistä, mutta kannattaa tarkistaa päivitysten saatavuus itse, alla olevista latauslinkeistä:

Koronavilkku Android -puhelimille

Koronavilkku iPhonelle

Koronavilkku on asennettu tällä hetkellä jo 2,5 miljoonaan puhelimeen ja se käyttää ns. Bluetoothin Low Energy -tilaa seuratakseen sitä, onko lähistöllä muita laitteita, joissa yhteensopiva sovellus on asennettuna. Se ei kerää käyttäjästään mitään tietoja, joilla viranomaiset voisivat yhdistää sovelluksen käyttäjän henkilötietoihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.