Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 11 saa myös ikivanhoille kännyköille: eka OnePlus, 8 vuotta vanhat Sonyt, ...

Petteri Pyyny

Android 11 saa myös ikivanhoille kännyköille: eka OnePlus, 8 vuotta vanhat Sonyt, ...
Tietenkään virallisia reittejä pitkin yksikään firma ei tue lähes vuosikymmenen vanhoja puhelimia, mutta asiaansa perehtyneet ns. custom romien vääntäjät onnistuvat tekohengittämään tiettyjä puhelinmalleja vuodesta toiseen.

Nyt Android 11:een perustuva betaversio on julkaistu muutamalle todella vanhalle puhelimelle. Heille, ketkä eivät periaatteestakaan puhelintaan päivitä kuin korkeintaan kerran vuosikymmenessä, tämä lienee hyvä uutinen.

LineageOS 18.1 beta on nyt onnistuneesti julkaistu OnePlus Onelle, Google Nexus 5:lle sekä Sony Xperia T / TX / V -sarjalle. Näistä sekä OnePlus että Google julkaistiin aikoinaan Android 4.4 -käyttöjärjestelmällä ja Sonyn mallit ovat puolestaan jo tasoa muinaismuistot, sillä niiden julkaisuhetken käyttöjärjestelmä oli Android 4.0 Ice Cream.

Niille, joita vanhojen puhelinten virittely ei pelota, löytyvät LineageOS-pohjaiset custom romit täältä.Tässä vaiheessa on pakko todeta, että epävirallisten käyttöjärjestelmäpäivitysten asentaminen ei ole riskitöntä ja vaatii hieman tavallista enemmän osaamista sekä seikkailumieltä. Myös takuu saattaa umpeutua, mutta tokihan lähes 10v ikäisissä puhelimissa se ei iso riski enää ole.

Listan valmistajien virallisista Android 11 -päivityksistä löydät puolestaan täältä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.