Honor ottaa etäisyyttä Huaweihin, diilit yhdysvaltalaisten piirivalmistajien kanssa

Matti Robinson

Honor ottaa etäisyyttä Huaweihin, diilit yhdysvaltalaisten piirivalmistajien kanssa
Pitkään Huawein omistuksessa ollut, mutta jokseenkin erillisenä brändinä toiminut, Honor siirtyi uudelle omistajalle marraskuussa.

Huhujen mukaan n. 12,7 miljardin euron arvoinen brändi on nyt kiinalaisten holding-yhtiöiden omistuksessa, jolla ei ole tiettävästi samanlaista läheistä suhdetta valtionhallinnon kanssa. Vaikka valta vaihtuikin Yhdysvalloissa, niin haitaksi liene puolueettomuudesta ei ole.

Honor on nyt alkanut lämmitellä välejä entistä enemmän Yhdysvaltoihin päin. Yhtiö on solminut yhteistyöt kahden suuren yhdysvaltalaisen piirivalmistajan Qualcommin ja Intelin kanssa. Lisäksi käsiä on lyöty yhteen mm. Mcirosoftin, AMD:n, Sonyn, Micronin ja MediaTekin kanssa, kertoo Reuters.


View-mallisto on sisältänyt aiemmin vain Huawein Kirin-piirejä, uuden View40:n myötä näin ei enää ole.Suuriosa, ellei valtaosa, Honorin aiemmista laitteista on sisältänyt aiemmin Huawein piiriyhtiö HiSiliconin piirejä. Näiden Kirin-piirien lisäksi halvemmissa laitteissa on suosittu MediaTekin järjestelmäpiirejä, mutta Qualcomm on ollut vain pienessä vähemmistössä Honor-laitteita.

Diilien perusteella tämä suhde saattaa muuttua täysin. Jää nähtäväksi tuleeko Kirin-piirejä näkymään enää ollenkaan Honor-laitteissa, sillä juuri julkistetussa View40:ssä Honor luottaa MediaTekiin, vaikka kaikki aiemmat View-laitteet ovat sisältäneet Kirin-piirin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.