Kajaanilainen mobiilipelikehittäjä Critical Force Oy sai noin 8,3 miljoonan euron rahoituksen

Janne Yli-Korhonen

Kajaanilainen mobiilipelikehittäjä Critical Force Oy sai noin 8,3 miljoonan euron rahoituksen
Kajaanilainen mobiilipelikehittäjä Critical Force Oy on saanut 10 miljoonan dollarin eli noin 8,3 miljoonan euron rahoituksen. Investoijan nimeä ei kuitenkaan paljastettu.

Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen kertoo, että hän tapasi kyseisen yrityksen edustajia neljä vuotta sitten. Tämän jälkeen yhteyttä on pidetty vuosien ajan investoijaan ja noin puoli vuotta sitten keskustelut kääntyivät sijoittamismahdollisuuteen.

Critical Forcella on tällä hetkellä 55 työntekijää. Tiimiä voidaan kasvattaa nyt merkittävästi, maksimissaan noin 20 henkilöllä. Critical Forcella on toimipisteet Kajaanissa ja Helsingissä, mutta osa työskentelee etänä maailmalta käsin. Uusia työntekijöitä etsitään sekä paikallisesti että maailmalta.

Rahoituksen lisäksi Critical Force saa sijoittajan avulla myöskin pelialan kokemusta ja maailmanlaajuisen kumppaniverkoston. Sijoittajasta tuli myös Critical Force Oy:n osakas, mutta tästäkään ei voida kertoa sen enempää.Critical Force julkaisi vuonna 2016 Critical Ops -pelin, jolla on tällä hetkellä yli 90 miljoonaa latauskertaa. Rahoitus mahdollistaa tämän olemassa olevan pelin sekä uusien pelien kehityksen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.