iPhone 12 saattaa olla vaarallinen, jos käytössä on sydämentahdistin

Petteri Pyyny

Hupsis! iPhone 12 saattaa olla hengenvaarallinen
Apple on tarkentanut ohjeistustaan iPhone 12 -malleihin liittyen. Uudessa ohjeessa korostetaan tiettyjä riskejä, joita iPhone 12 voi aiheuttaa tiettyjä lääketieteellisiä laitteita käyttäville potilaille.

Erityisen vaarallinen yhdistelmä ovat iPhone 12, síihen saatavilla olevat MagSafe -kuoret sekä sydämentahdistajat. MagSafe-tekniikka mahdollistaa nopean langattoman latauksen uusissa iPhoneissa. Apple painottaa uudessa turvallisuustiedotteessaan MagSafen käyttämien magneettien vaaroista lääketieteellisille laitteille.

MagSafen magneettikenttä voi aiheuttaa vikatiloja ja häiriöitä sydämentahdistajiin ja defibralaattoreihin, koska niissä käytetään sensoreita, jotka voivat olla herkkiä magneettikenttien muutoksille. MagSafe-lataustekniikka löytyy kaikista iPhone 12 -malleista, myös hiljattain arvostelemastamme iPhone 12 ministä.Applen suositusten mukaan puhelin pitäisi pitää vähintään 15 senttimetrin etäisyydellä edellä mainituista laitteista - eli vaikkapa sydämentahdistimen kanssa, pois povitaskusta tai rintataskusta. Lisäksi iPhone 12 latautuessa langattoman laturin avulla, tulisi turvavälinä pitää vähintään 30 senttimeriä. Lisäksi Apple kehottaa kysymään aiheesta tarkempaa neuvoa omalta lääkäriltä tai laitteen valmistajalta. Turvavälit pitäisi pitää mielessä myös MagSafe-yhhteensopivien lisävarusteiden kanssa, eli niitäkään ei kannata kuljettaa povitaskussa, jos käytössä on sydämentahdistin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.