Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 12 saattaa olla vaarallinen, jos käytössä on sydämentahdistin

Petteri Pyyny

Hupsis! iPhone 12 saattaa olla hengenvaarallinen
Apple on tarkentanut ohjeistustaan iPhone 12 -malleihin liittyen. Uudessa ohjeessa korostetaan tiettyjä riskejä, joita iPhone 12 voi aiheuttaa tiettyjä lääketieteellisiä laitteita käyttäville potilaille.

Erityisen vaarallinen yhdistelmä ovat iPhone 12, síihen saatavilla olevat MagSafe -kuoret sekä sydämentahdistajat. MagSafe-tekniikka mahdollistaa nopean langattoman latauksen uusissa iPhoneissa. Apple painottaa uudessa turvallisuustiedotteessaan MagSafen käyttämien magneettien vaaroista lääketieteellisille laitteille.

MagSafen magneettikenttä voi aiheuttaa vikatiloja ja häiriöitä sydämentahdistajiin ja defibralaattoreihin, koska niissä käytetään sensoreita, jotka voivat olla herkkiä magneettikenttien muutoksille. MagSafe-lataustekniikka löytyy kaikista iPhone 12 -malleista, myös hiljattain arvostelemastamme iPhone 12 ministä.Applen suositusten mukaan puhelin pitäisi pitää vähintään 15 senttimetrin etäisyydellä edellä mainituista laitteista - eli vaikkapa sydämentahdistimen kanssa, pois povitaskusta tai rintataskusta. Lisäksi iPhone 12 latautuessa langattoman laturin avulla, tulisi turvavälinä pitää vähintään 30 senttimeriä. Lisäksi Apple kehottaa kysymään aiheesta tarkempaa neuvoa omalta lääkäriltä tai laitteen valmistajalta. Turvavälit pitäisi pitää mielessä myös MagSafe-yhhteensopivien lisävarusteiden kanssa, eli niitäkään ei kannata kuljettaa povitaskussa, jos käytössä on sydämentahdistin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.