Tietoturvayhtiö: TikTokista löytyi haavoittuvuus, joka vaaransi käyttäjien yksityisiä tietoja

Janne Yli-Korhonen

Tietoturvayhtiö: TikTokista löytyi haavoittuvuus, joka vaaransi käyttäjien yksityisiä tietoja
Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologiesin tutkimustoiminnasta vastaava Check Point Research löysi TikTokista haavoittuvuuden, jonka kautta hyökkääjällä olisi ollut mahdollisuus päästä käsiksi TikTokin käyttäjien profiilitietoihin ja tileihin liitettyihin puhelinnumeroihin. Sovellus kannattaa päivittää heti.

Haavoittuvuus koskee TikTok -sovelluksen "Find Friends" -ominaisuutta. Tämän kautta hyökkääjällä olisi ollut mahdollista päästä käsiksi muun muassa seuraaviin TikTok-profiilin tietoihin: puhelinnumero, lempinimi, profiili- ja avatar-kuvat, yksilölliset käyttäjätunnukset ja tietyt profiiliasetukset.

Check Point Research ilmoitti haavoittuvuuksista TikTokin kehittäjälle ByteDancelle. Ongelmat korjattiin, ja TikTokin käyttöä voi nyt jatkaa turvallisesti.

TikTok kommentoi aihetta todeten:

"TikTok-yhteisön tietoturva ja yksityisyys ovat tärkeimmät prioriteettimme, ja arvostamme Check Pointin kaltaisten luotettavien kumppaneiden työtä mahdollisten ongelmien tunnistamisessa, jotta voimme ratkaista ne ennen kuin ne vaikuttavat käyttäjiin. Vahvistamme omia puolustuksiamme edelleen sekä sisäisesti esimerkiksi investoimalla automaattiseen puolustukseen että yhteistyössä kolmansien osapuolten kanssa."Check Point Research on myös aiemmin löytänyt TikTokin sovelluksesta tietoturva-aukkoja. Viimeksi tammikuussa 2020 palvelusta löytyi haavoittuvuus, joka mahdollisti pääsyn käyttäjätileihin.

Lisätietoa uudesta haavoittuvuudesta saa täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.