Tietoturvayhtiö: TikTokista löytyi haavoittuvuus, joka vaaransi käyttäjien yksityisiä tietoja

Janne Yli-Korhonen

Tietoturvayhtiö: TikTokista löytyi haavoittuvuus, joka vaaransi käyttäjien yksityisiä tietoja
Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologiesin tutkimustoiminnasta vastaava Check Point Research löysi TikTokista haavoittuvuuden, jonka kautta hyökkääjällä olisi ollut mahdollisuus päästä käsiksi TikTokin käyttäjien profiilitietoihin ja tileihin liitettyihin puhelinnumeroihin. Sovellus kannattaa päivittää heti.

Haavoittuvuus koskee TikTok -sovelluksen "Find Friends" -ominaisuutta. Tämän kautta hyökkääjällä olisi ollut mahdollista päästä käsiksi muun muassa seuraaviin TikTok-profiilin tietoihin: puhelinnumero, lempinimi, profiili- ja avatar-kuvat, yksilölliset käyttäjätunnukset ja tietyt profiiliasetukset.

Check Point Research ilmoitti haavoittuvuuksista TikTokin kehittäjälle ByteDancelle. Ongelmat korjattiin, ja TikTokin käyttöä voi nyt jatkaa turvallisesti.

TikTok kommentoi aihetta todeten:

"TikTok-yhteisön tietoturva ja yksityisyys ovat tärkeimmät prioriteettimme, ja arvostamme Check Pointin kaltaisten luotettavien kumppaneiden työtä mahdollisten ongelmien tunnistamisessa, jotta voimme ratkaista ne ennen kuin ne vaikuttavat käyttäjiin. Vahvistamme omia puolustuksiamme edelleen sekä sisäisesti esimerkiksi investoimalla automaattiseen puolustukseen että yhteistyössä kolmansien osapuolten kanssa."Check Point Research on myös aiemmin löytänyt TikTokin sovelluksesta tietoturva-aukkoja. Viimeksi tammikuussa 2020 palvelusta löytyi haavoittuvuus, joka mahdollisti pääsyn käyttäjätileihin.

Lisätietoa uudesta haavoittuvuudesta saa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.