Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto

Petteri Pyyny

Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto
Google käyttää automaattista algoritmia karsiakseen sovelluksia pois Androidin Google Play -kauppapaikasta. Ja algoritmi on viritetty tiukalla nutturalla varustetun eläkeläisen moraalitasolle.

Kirves iski tällä(kin) kertaa täysin naurettavasta syystä. Videosoitin Just (Video) Player heitettiin ulos kaupasta siksi, että se sattuu tukemaan tekstitystiedostoja. Tarkemmin sanottuna useita erilaisia tekstitystiedostoja, mukaan luettuna Advanced Sub Station Alpha-formaatissa tallennettuja tekstitystiedostoja.

Kyseiset tekstitystiedostot ovat olleet olemassa jo lähes 20 vuoden ajan ja olivat erittäin yleisiä 2000-luvun alussa piraattipiireissä, jossa luotiin omia tekstitystiedostoja elokuville, joita ei oltu omassa maassa vielä julkaistu. Tuolloin kilpailevia formaatteja oli useita, joista sittemmin .srt -muotoiset tekstitystiedostot selvisivät voittajiksi - ja niitä käytetään edelleen.

Ja mikäkö oli se syy, miksi Advanced Sub Station Alphan tekstitystiedostojen tuki aiheutti ohjelman poiston Google Play -kaupasta?

Kyseinen formaatti käyttää tiedostopäätteenään lyhennettä .ass, joka oli selkeästi liian räiskyvä algoritmin mielestä.Poistolle annettiin syyksi Sexual Content and Profanity policy eli juurikin sanan/lyhenteen ASS mainitseminen ohjelman kuvaustekstissä.

Kehittäjä joutui tekemään oikaisuvaatimuksen Googlelle, joka onneksi meni läpi ja ohjelma palautettiin takaisin Google Play -palveluun ladattavaksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.