Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto

Petteri Pyyny

Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto
Google käyttää automaattista algoritmia karsiakseen sovelluksia pois Androidin Google Play -kauppapaikasta. Ja algoritmi on viritetty tiukalla nutturalla varustetun eläkeläisen moraalitasolle.

Kirves iski tällä(kin) kertaa täysin naurettavasta syystä. Videosoitin Just (Video) Player heitettiin ulos kaupasta siksi, että se sattuu tukemaan tekstitystiedostoja. Tarkemmin sanottuna useita erilaisia tekstitystiedostoja, mukaan luettuna Advanced Sub Station Alpha-formaatissa tallennettuja tekstitystiedostoja.

Kyseiset tekstitystiedostot ovat olleet olemassa jo lähes 20 vuoden ajan ja olivat erittäin yleisiä 2000-luvun alussa piraattipiireissä, jossa luotiin omia tekstitystiedostoja elokuville, joita ei oltu omassa maassa vielä julkaistu. Tuolloin kilpailevia formaatteja oli useita, joista sittemmin .srt -muotoiset tekstitystiedostot selvisivät voittajiksi - ja niitä käytetään edelleen.

Ja mikäkö oli se syy, miksi Advanced Sub Station Alphan tekstitystiedostojen tuki aiheutti ohjelman poiston Google Play -kaupasta?

Kyseinen formaatti käyttää tiedostopäätteenään lyhennettä .ass, joka oli selkeästi liian räiskyvä algoritmin mielestä.



Poistolle annettiin syyksi Sexual Content and Profanity policy eli juurikin sanan/lyhenteen ASS mainitseminen ohjelman kuvaustekstissä.

Kehittäjä joutui tekemään oikaisuvaatimuksen Googlelle, joka onneksi meni läpi ja ohjelma palautettiin takaisin Google Play -palveluun ladattavaksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.