Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto

Petteri Pyyny

Google potkaisi videosoittimen kaupasta pois - syynä .ass -tiedostomuoto
Google käyttää automaattista algoritmia karsiakseen sovelluksia pois Androidin Google Play -kauppapaikasta. Ja algoritmi on viritetty tiukalla nutturalla varustetun eläkeläisen moraalitasolle.

Kirves iski tällä(kin) kertaa täysin naurettavasta syystä. Videosoitin Just (Video) Player heitettiin ulos kaupasta siksi, että se sattuu tukemaan tekstitystiedostoja. Tarkemmin sanottuna useita erilaisia tekstitystiedostoja, mukaan luettuna Advanced Sub Station Alpha-formaatissa tallennettuja tekstitystiedostoja.

Kyseiset tekstitystiedostot ovat olleet olemassa jo lähes 20 vuoden ajan ja olivat erittäin yleisiä 2000-luvun alussa piraattipiireissä, jossa luotiin omia tekstitystiedostoja elokuville, joita ei oltu omassa maassa vielä julkaistu. Tuolloin kilpailevia formaatteja oli useita, joista sittemmin .srt -muotoiset tekstitystiedostot selvisivät voittajiksi - ja niitä käytetään edelleen.

Ja mikäkö oli se syy, miksi Advanced Sub Station Alphan tekstitystiedostojen tuki aiheutti ohjelman poiston Google Play -kaupasta?

Kyseinen formaatti käyttää tiedostopäätteenään lyhennettä .ass, joka oli selkeästi liian räiskyvä algoritmin mielestä.Poistolle annettiin syyksi Sexual Content and Profanity policy eli juurikin sanan/lyhenteen ASS mainitseminen ohjelman kuvaustekstissä.

Kehittäjä joutui tekemään oikaisuvaatimuksen Googlelle, joka onneksi meni läpi ja ohjelma palautettiin takaisin Google Play -palveluun ladattavaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.