Google Mapsiin merkittävä päivitys Androidilla - enää et eksy kartalle

Puhelinvertailu

Google Mapsiin merkittävä päivitys Androidilla - enää et eksy kartalle
Google Mapsiin on lisätty uusi ominaisuus, joka ottaa hyötykäyttöön jatkuvasti kasvaneet kännyköiden ruudut.

Uusi ominaisuus mahdollistaa suurilla näytöillä varustettujen kännyköiden kanssa navigoinnin, jossa ruutu on jaettu kahtia: alareunassa näkyy sen hetkinen navigointi kartalla, kuten tavallista, mutta yläosassa näkyykin sen hetkisen sijainnin StreetView-katunäkymä.

Ominaisuus on varsin näppärä tilanteissa, joissa täsmällisestä oikeasta osoitteesta ei ole ihan täyttä varmuutta, esim. valtavien kaupunkikeskustojen kortteleiden yhteydessä. Ominaisuus on käytettävissä sekä autoa ajettaessa että kävellessä, mutta todennäköisesti ominaisuuden hyödyt ovat suurimmat juurikin kävellessä.

Ominaisuus vaikuttaa olevan tarjolla ainoastaan Android-käyttäjille ja se on jaeltu palvelinpään päivityksenä, eli Mapsin päivittäminen sovelluskaupasta ei tuo ominaisuutta käyttöön, vaan ainoastaan odottaminen auttaa. Ominaisuus huomattiin Reddit-ketjussa ja siitä jaettiin myös kuvakaappaus:Google Street view splitscreenHalutessaan jaetusta ruudusta pääsee toki eroon, napauttamalla joko katunäkymää tai karttaa, jolloin valittu osa valtaa koko ruudun.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.