Facebookilta tulossa älykello?

Petteri Pyyny

Facebookilta tulossa älykello?
Harva mieltää Facebookia laitevalmistajaksi, mutta yhtiö itse asiassa on maailman toiseksi suurin virtuaalilasien valmistaja sisaryhtiönsä Oculuksen kautta. Facebook ei ole kuitenkaan tähän asti juurikaan osoittanut kiinnostusta laitevalmistuksen perään.

Nyt tähän saattaa tulla muutos: huhut kertovat, että yhtiö on suunnittelemassa omaa älykelloa, joka keskittyisi terveystietoihin sekä - luonnollisesti - viestintään.

Suunnitelmissa on älykello, joka olisi itsenäinen eli se ei vaatisi kumppanikseen puhelinta, vaan hoitaisi tiedonsiirron kellon omalla nettiyhteydellä. Samat lähteet kertovat älykelloprojektin tähtäävän julkaisuun vuonna 2022 ja laitteen pohjautuvan avoimen lähdekoodin versioon Androidista - siis ilman Googlen palveluita.

Luonnollisesti Facebookin erilaisissa yksityisyyskohuissa tahriutunut maine asettaa omat kysymysmerkkinsä tällaisen projektin taustalle: moniko haluaa antaa terveystietonsa yhtiölle, jonka yksityisyydensuoja ei ole mitenkään nuhteettomassa maineessa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.