Facebookilta tulossa älykello?

Petteri Pyyny

Facebookilta tulossa älykello?
Harva mieltää Facebookia laitevalmistajaksi, mutta yhtiö itse asiassa on maailman toiseksi suurin virtuaalilasien valmistaja sisaryhtiönsä Oculuksen kautta. Facebook ei ole kuitenkaan tähän asti juurikaan osoittanut kiinnostusta laitevalmistuksen perään.

Nyt tähän saattaa tulla muutos: huhut kertovat, että yhtiö on suunnittelemassa omaa älykelloa, joka keskittyisi terveystietoihin sekä - luonnollisesti - viestintään.

Suunnitelmissa on älykello, joka olisi itsenäinen eli se ei vaatisi kumppanikseen puhelinta, vaan hoitaisi tiedonsiirron kellon omalla nettiyhteydellä. Samat lähteet kertovat älykelloprojektin tähtäävän julkaisuun vuonna 2022 ja laitteen pohjautuvan avoimen lähdekoodin versioon Androidista - siis ilman Googlen palveluita.

Luonnollisesti Facebookin erilaisissa yksityisyyskohuissa tahriutunut maine asettaa omat kysymysmerkkinsä tällaisen projektin taustalle: moniko haluaa antaa terveystietonsa yhtiölle, jonka yksityisyydensuoja ei ole mitenkään nuhteettomassa maineessa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.