Supercell teki sen taas: Jo viides miljardin tuottanut peli

Petteri Pyyny

Supercell teki sen taas: Jo viides miljardin tuottanut peli
Kotimainen mobiilipelien jättiläinen Supercell julkaisi tänään vuoden 2020 talouslukunsa. Samalla yhtiö paljasti, että jälleen yksi sen peleistä on rikkonut maagisen miljardin dollarin liikevaihdon rajan.

Viime vuonna yhtiön Brawl Stars pelistä tuli Supercellin historian viides peli, joka on tahkonnut yli miljardi dollaria liikevaihtoa firman kassaan. Lisäksi yhtiön viiden pelin yhteenlaskettu latausmäärä nousi yli viiden miljardin asennuksen.

Yhtiön liikevaihto laski kuitenkin hieman edellisvuoteen verrattuna, ollen 1,3 miljardia euroa. Voittoa (EBITDA) tuosta tuli 407 miljoonaa euroa. Veroja yhtiö maksoi voitostaan Suomeen 78 miljoonaa euroa.

Vaikka sekä liikevaihto että voitto laskivat hieman, on yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen tyytyväinen tulokseen. Kuten hän itse yhtiön tiedotteessa toteaa, on 407 miljoonan euron voitto ihan mukavasti 340 henkilöä työllistävältä yritykseltä.Vuonna 2020 Supercell sijoitti kahteen ulkopuoliseen pelifirmaan: uusiseelantilaiseen 2UP Gamesiin sekä kotimaiseen Papukayaan.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.