Apple: Ei meillä ole monopolia, koska netti on olemassa

Petteri Pyyny

Apple: Ei meillä ole monopolia, koska netti on olemassa
Googlen ja Applen tiukasti kontrolloima sovelluskauppojen maailma on joutunut ahtaalle ympäri maailmaa. Etenkin sovelluskehittäjät ovat nyreissään yhtiöiden portinvartijan roolista, jossa ne samalla raapivat itselleen miljardeja provisioina.

Nyt Apple on tarjonnut erittäin mielenkiintoisen vastineen Australian kuluttajansuojasta vastaavalle taholle, Australian Competition & Consumer Commissionille (ACCC). Yhtiön mukaan sen hallinnoima iOS-alustan App Store ei mitenkään ole määräävässä markkina-asemassa.

Applen näkemyksen mukaan edes ne kuluttajat, joilla on käytössään ainoastaan yhtiön iPhone, eivät ole mitenkään sidottuja pelkästään App Storeen. Apple perustelee tätä siten, että monia palveluita voi käyttää myös selaimella, joiden sisältöä yhtiö ei millään muotoa hallinnoi.

Applen laitteille varsinaisten sovellusten julkaisu on käytännössä mahdotonta ilman pääsyä Applen App Storeen, sillä iPhone ja iPad -ekosysteemi ei salli muita, vaihtoehtoisia sovelluskauppoja. Googlen hallinnoimassa Android-maailmassa teoriassa vaihtoehtoja on olemassa, sillä Androidilla sovellusten asentaminen myös Google Play -kaupan ulkopuolelta on mahdollista.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.