>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple: Ei meillä ole monopolia, koska netti on olemassa

Petteri Pyyny

Apple: Ei meillä ole monopolia, koska netti on olemassa
Googlen ja Applen tiukasti kontrolloima sovelluskauppojen maailma on joutunut ahtaalle ympäri maailmaa. Etenkin sovelluskehittäjät ovat nyreissään yhtiöiden portinvartijan roolista, jossa ne samalla raapivat itselleen miljardeja provisioina.

Nyt Apple on tarjonnut erittäin mielenkiintoisen vastineen Australian kuluttajansuojasta vastaavalle taholle, Australian Competition & Consumer Commissionille (ACCC). Yhtiön mukaan sen hallinnoima iOS-alustan App Store ei mitenkään ole määräävässä markkina-asemassa.

Applen näkemyksen mukaan edes ne kuluttajat, joilla on käytössään ainoastaan yhtiön iPhone, eivät ole mitenkään sidottuja pelkästään App Storeen. Apple perustelee tätä siten, että monia palveluita voi käyttää myös selaimella, joiden sisältöä yhtiö ei millään muotoa hallinnoi.

Applen laitteille varsinaisten sovellusten julkaisu on käytännössä mahdotonta ilman pääsyä Applen App Storeen, sillä iPhone ja iPad -ekosysteemi ei salli muita, vaihtoehtoisia sovelluskauppoja. Googlen hallinnoimassa Android-maailmassa teoriassa vaihtoehtoja on olemassa, sillä Androidilla sovellusten asentaminen myös Google Play -kaupan ulkopuolelta on mahdollista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.