Facebookin pomo Mark Zuckerberg käyttää Signalia, omistamansa WhatsAppin kilpailijaa

Petteri Pyyny

Facebookin pomo Mark Zuckerberg käyttää Signalia, omistamansa WhatsAppin kilpailijaa
Valtavasta Facebookista kaivetusta tietopaketista on paljastunut tuhansien julkkisten ja poliitikkojen puhelinnumeroita. Mukana on myös Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin puhelinnumero.

Tietoturva-asiantuntija Dave Walker päätti tutkia Zuckerbergin puhelinnumeron löytymistä eri palveluista ja sai selville, että Zuckerbergillä on kuin onkin tili Signalissa, pikaviestimessä joka kilpailee Facebookin omistamaa WhatsAppia vastaan.

Luonnollisestikaan tilin olemassaolosta ei voi päätellä sitä, käyttääkö Zuckerberg Signalia aktiivisesti itse vai onko hän vain kokeillut sovellusta, mutta päättänyt jättää tilinsä poistamatta. Signal kun ei kerro kenellekään esimerkiksi sitä, milloin kyseinen käyttäjä on ollut viimeksi paikalla palvelussa.

Signal keräsi itselleen hurjan määrän uusia käyttäjiä aiemmin tänä talvena, kun WhatsApp kertoi uusista käyttöehdoistaan. Vaikka käyttöehtojen muutos ei eurooppalaisia juuri koskenutkaan, oli se monelle suomalaisellekin herätys oman tietoturvansa suhteen. Signal on avoimen lähdekoodin pikaviestisoovellus, joka ei kerää käyttäjistään mitään tietoja - päin vastoin kuin vaikkapa WhatsApp.

Luonnollisesti Signal itse otti kaiken irti löydöksestä:

Facebookin viestintä ei ole kommentoinut medioille sitä, onko vuodossa mukana ollut Zuckerbergin puhelinnumero edelleen hänen käytössään.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.