Google Play -kaupasta löytyi uudenlainen Netflix-sovellukseksi naamioitu haittaohjelma, joka levisi WhatsApp-viesteillä

Janne Yli-Korhonen

Google Play -kaupasta löytyi uudenlainen Netflix-sovellukseksi naamioitu haittaohjelma, joka levisi WhatsApp-viesteillä
Tietoturvayhtiö Check Point löysi Androidin Google Play -sovelluskaupasta Netflix-sovellukseksi naamioidun haittaohjelman, jota levitettiin WhatsApp-viesteillä.

Haittaohjelma oli piilotettuna sovellukseen nimeltä FlixOnline, joka käytti Netflixin logoa. Sovellus lupasi tarjota rajatonta viihdettä.

Kyseinen haittaohjelma on suunniteltu siten, että se pystyy vastaamaan automaattisesti saapuviin WhatsApp-viesteihin uhriensa puolesta, mikäli käyttäjä antoi sovellukselle oikeuden käyttää ilmoituksia. Vastaus saapui etäpalvelimelta, jossa lupailtiin linkin kera käyttäjälle ilmaista Netflixiä 60 päivän ajaksi.

Netflix-sovellukseksi naamioitu haittaohjelma Google Play -sovelluskaupassa

Tältä haitallinen sovellus näytti Google Play -sovelluskaupassa.Haittaohjelma oli suunniteltu sellaiseksi, että se pystyy leviämään Android-laitteista toiseen Android-laitteeseen linkkien kautta.

Onnistuneen hyökkäyksen kohdalla haittaohjelma pystyi lähettämään haitallista linkkiä eteenpäin WhatsApp-ryhmissä sekä varastamaan uhrin WhatsApp-tilin tietoja.

Check Point kertoi asiasta Googlelle, joka poisti kyseisen sovelluksen kaupasta. Kahden kuukauden aikana sovellusta oli ladattu noin 500 kertaa. Check Point lähetti asiasta tietoa myös WhatsAppille, vaikka WhatsAppin päässä ei haavoittuvuutta ollutkaan.

Check Point Softwaren Mobile Intelligence -johtaja Aviran Hazumin mukaan kyseinen tapa levittää haittaohjelmaa on melko uusi ja innovatiivinen. Hänen mukaansa Google Play -sovelluskaupan tarkastukset herättävät huolta, sillä kyseinen haittaohjelma pystyi ohittamaan tarkastukset helposti. Hazum myös uskoo, että tätä haittaohjelmaa tullaan näkemään jatkossa lisää erilaisten sovellusten muodossa.

Lisätietoa aiheesta saa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.