Nämä ovat maailman suosituimmat sovellukset juuri nyt

Petteri Pyyny

Nämä ovat maailman suosituimmat sovellukset juuri nyt
Mobiilialaa analysoiva App Annie on julkaissut jälleen katsauksensa päättyneeseen vuosineljännekseen. Maailman suosituin sovellus on tällä hetkellä lyhyisiin videoklippeihin keskittyvä TikTok.

App Annien mukaan kakkospaikka meni Facebookille ja kolmossijalta löytyy Facebookin omistama Instagram. Varsin mielenkiintoista on se, että maailman neljänneksi ladatuin sovellus alkuvuonna oli pikaviestisovellus Telegram, joka päihitti viidennelle sijalle tippuneen WhatsAppin. WhatsAppin suosio suorastaan romahti, kun sovellus on ollut aiemmin listalla kakkospaikalla kaikista sovelluksista.

Nopeimmin kasvava sovellus länsimaissa oli puolestaan yksityisyyden nimeen vannova Telegramin ja WhatsAppin kilpailija, pikaviestisovellus Signal. Globaalisti sen ohi pyyhkäisi kuitenkin TikTokin tyylinen intialainen MX TakaTak, jonka sijoitusta selittää osittain se, että monet kiinalaiset sovellukset ovat nykyisin kiellettyjä Intian jättimäisillä markkinoilla. TikTok on kiinalainen.Myös kuluttajien mobiilisovelluksiin kaatama raha kasvoi käsittämättömiin mittasuhteisiin. Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana pelkästään mobiilipeleihin syydettiin 18,5 miljardia euroa. Suosituin mobiilipeli alkuvuodesta oli Join Clash 3D, kakkossijan mennessä aiemmin ykköspaikkaa hallussa pitäneelle Among Us -pelille.

Pelkästään sovelluksista puhuttaessa, hieman yllättäen eniten rahaa käytettiin alkuvuodesta YouTubeen, nimenomaan sen YouTube Premium-ominaisuuteen.

Lisää alkuvuoden tilastoja löytyy App Annien tutkimuksesta (vaatii ilmaisen rekisteröinnin).

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.