Nämä ovat maailman suosituimmat sovellukset juuri nyt

Petteri Pyyny

Nämä ovat maailman suosituimmat sovellukset juuri nyt
Mobiilialaa analysoiva App Annie on julkaissut jälleen katsauksensa päättyneeseen vuosineljännekseen. Maailman suosituin sovellus on tällä hetkellä lyhyisiin videoklippeihin keskittyvä TikTok.

App Annien mukaan kakkospaikka meni Facebookille ja kolmossijalta löytyy Facebookin omistama Instagram. Varsin mielenkiintoista on se, että maailman neljänneksi ladatuin sovellus alkuvuonna oli pikaviestisovellus Telegram, joka päihitti viidennelle sijalle tippuneen WhatsAppin. WhatsAppin suosio suorastaan romahti, kun sovellus on ollut aiemmin listalla kakkospaikalla kaikista sovelluksista.

Nopeimmin kasvava sovellus länsimaissa oli puolestaan yksityisyyden nimeen vannova Telegramin ja WhatsAppin kilpailija, pikaviestisovellus Signal. Globaalisti sen ohi pyyhkäisi kuitenkin TikTokin tyylinen intialainen MX TakaTak, jonka sijoitusta selittää osittain se, että monet kiinalaiset sovellukset ovat nykyisin kiellettyjä Intian jättimäisillä markkinoilla. TikTok on kiinalainen.Myös kuluttajien mobiilisovelluksiin kaatama raha kasvoi käsittämättömiin mittasuhteisiin. Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana pelkästään mobiilipeleihin syydettiin 18,5 miljardia euroa. Suosituin mobiilipeli alkuvuodesta oli Join Clash 3D, kakkossijan mennessä aiemmin ykköspaikkaa hallussa pitäneelle Among Us -pelille.

Pelkästään sovelluksista puhuttaessa, hieman yllättäen eniten rahaa käytettiin alkuvuodesta YouTubeen, nimenomaan sen YouTube Premium-ominaisuuteen.

Lisää alkuvuoden tilastoja löytyy App Annien tutkimuksesta (vaatii ilmaisen rekisteröinnin).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Samsung Galaxy Z Flip6 – hinta laskenut -16%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.