Elisan 5G-verkko avautui kolmelle uudelle paikkakunnalle: Toivakka, Uurainen ja Orivesi

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko avautui kolmelle uudelle paikkakunnalle: Toivakka, Uurainen ja Orivesi
Elisan 5G-verkko on avautunut Toivakkaan, Uuraisille ja Orivedelle. Elisan 5G-paikkakuntia on nyt yhteensä jo yli 80 ja sen alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista.

Alkuvaiheessa verkko toimii yksittäisillä alueilla, Toivakassa Haukanmaalla ja Uuraisilla kunnan keskustassa. Myöhemmin verkkoa laajennetaan kattamaan suurempia alueita.

Nyt avattujen paikkakuntien lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Keski-Suomen alueella myös Jyväskylässä, Muuramessa, Laukaassa, Äänekoskella ja Jämsässä Himoksen alueella.

"Korona-aika muutti työtapojamme sekä hajautti työntekijät toimistoista koteihin ja mökeille. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat valttikortteja yritysten ja paikkariippumattomien työntekijöiden houkuttelemiseksi kuntaan. Uuraisilla on kattava valokuituverkko ja mobiiliverkko. Me haluamme olla johtava etätyökunta, ja Elisan 5G-verkko vahvistaa entisestään kunnan tietoliikenneyhteyksiä", Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama sanoo.Orivedellä verkkoa on rakennettu muun muassa Kiikanmäen ja Kiikanrinteen alueille. Verkko laajenee myös Oriveden keskustaan huhtikuun aikana.

Oriveden lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Pirkanmaan alueella myös Tampereella, Pirkkalassa, Akaassa, Sastamalassa, Lempäälässä, Nokialla, Kangasalalla ja Ylöjärvellä.

"Suomalaiset ovat löytäneet 5G:n nopeasti ja usein siirtyminen uuteen teknologiaan tapahtuu samalla kun päätelaite päivitetään uuteen. Suomessa on lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia myös yritysten, organisaatioiden ja kuntien toimesta. Olemme olleet toteuttamassa jo kymmeniä mielenkiintoisia 5G-projekteja muun muassa terveydenhuollon, koulutuksen, vanhustenhuollon ja liikenteen aloilla", Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Kaikki Elisan 5G-paikkakunnat näet täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

OnePlus 7T – hinta laskenut -14%

OnePlus 7T
473 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 548 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.