Elisan 5G-verkko avautui kolmelle uudelle paikkakunnalle: Toivakka, Uurainen ja Orivesi

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko avautui kolmelle uudelle paikkakunnalle: Toivakka, Uurainen ja Orivesi
Elisan 5G-verkko on avautunut Toivakkaan, Uuraisille ja Orivedelle. Elisan 5G-paikkakuntia on nyt yhteensä jo yli 80 ja sen alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista.

Alkuvaiheessa verkko toimii yksittäisillä alueilla, Toivakassa Haukanmaalla ja Uuraisilla kunnan keskustassa. Myöhemmin verkkoa laajennetaan kattamaan suurempia alueita.

Nyt avattujen paikkakuntien lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Keski-Suomen alueella myös Jyväskylässä, Muuramessa, Laukaassa, Äänekoskella ja Jämsässä Himoksen alueella.

"Korona-aika muutti työtapojamme sekä hajautti työntekijät toimistoista koteihin ja mökeille. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat valttikortteja yritysten ja paikkariippumattomien työntekijöiden houkuttelemiseksi kuntaan. Uuraisilla on kattava valokuituverkko ja mobiiliverkko. Me haluamme olla johtava etätyökunta, ja Elisan 5G-verkko vahvistaa entisestään kunnan tietoliikenneyhteyksiä", Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama sanoo.Orivedellä verkkoa on rakennettu muun muassa Kiikanmäen ja Kiikanrinteen alueille. Verkko laajenee myös Oriveden keskustaan huhtikuun aikana.

Oriveden lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Pirkanmaan alueella myös Tampereella, Pirkkalassa, Akaassa, Sastamalassa, Lempäälässä, Nokialla, Kangasalalla ja Ylöjärvellä.

"Suomalaiset ovat löytäneet 5G:n nopeasti ja usein siirtyminen uuteen teknologiaan tapahtuu samalla kun päätelaite päivitetään uuteen. Suomessa on lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia myös yritysten, organisaatioiden ja kuntien toimesta. Olemme olleet toteuttamassa jo kymmeniä mielenkiintoisia 5G-projekteja muun muassa terveydenhuollon, koulutuksen, vanhustenhuollon ja liikenteen aloilla", Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Kaikki Elisan 5G-paikkakunnat näet täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.