Nostalgianälkä? Nyt voit käyttää 10v vanhaa iOS:ää uudella iPhonellasi, sovelluksena

Petteri Pyyny

Nostalgianälkä? Nyt voit käyttää 10v vanhaa iOS:ää uudella iPhonellasi, sovelluksena
Kynmenen vuotta sitten Apple julkaisi iOS 4 -käyttöjärjestelmän, joka oli samalla yhtiön ensimmäinen iPhonen käyttöjärjestelmä, jossa otettiin iOS -nimi käyttöön. Tuota aiemmin käyttöjärjestelmä oli kulkenut iPhone OS -nimellä.

Nyt heille, ketkä muistelevat kaiholla muinaista vuosikymmenen takaista Apple iPhone 3GS:ää, on tarjolla ilouutisia. OldOS-sovellus tuo tuon autenttisen vuosikymmenen takaisen käyttöliittymän nykypäivän iPhoneen.

Sovellus ei suinkaan korvaa puhelimen omaa käyttöjärjestelmää, vaan toimii sovelluksena. Mutta sen kautta voi avata verkkosivuja, selailla puhelimellaan olevia kuvia ja kaikkea muuta, mitä tuolloisen iOS:n perussovelluksilla pystyi tekemään. Eli muistella miltä se tuntuikaan käyttää iOS 4:sta. Ainoastaan iOS 4 mukana tulleet Viestit ja YouTube -sovellukset eivät toimi - kaikki muut tuolloin iOS:n osana olleet sovellukset pelaavat mainiosti OldOS:n kautta käytettynä.

Sovelluksen voi ladata Applen TestFlight -palvelun kautta ja luonnollisesti projekti on avointa lähdekoodia, joka löytyy GitHubista.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.