>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kännykän akku täyteen 8 minuutissa - mutta akku kärsii ja pahasti

Petteri Pyyny

Kännykän akku täyteen 8 minuutissa - mutta akku kärsii ja pahasti
Hiljattain kiinalaisvalmistaja Xiaomi esitteli hurjaa 200W pikalatauskonseptiaan, jokka kännykän isokin akku pamautetaan tyhjästä aivan täyteen 8 minuutissa. Valitettavasti nopealla latauksella on hintansa: akku ei pidä siitä.

Xiaomin mukaan uusi lataustekniikka tuhoaa akkua sen verran paljon nopeammin, että kahden vuoden käytön jälkeen puhelimen akun alkuperäisestä kapasiteetista on käytössä enää reilut 80 prosenttia. Xiaomi laski kahden vuoden käytön 800 latauskerran pohjalta, joissa käytetään joka kerta yhtiön 200W pikalatausta.

Käytännössä siis esimerkiksi 4000mAh akku "muuttuu" parin vuoden pikalatailun jälkeen vastaamaan noin 3200mAh akkua. Tokihan akut kuluvat tavallisessakin latauksessa, mutta eivät kuitenkaan näin nopeasti.

Myös muissa supernopeissa pikalatauksissa on vastaavaa ongelmaa: OnePlussan kanssa samaan konserniin kuuluvan OPPOn 120W pikalatauksen kerrotaan kuluttavan akkua Xiaomin 200W latauksen kanssa samaan tahtiin. OPPO kertoo akun kapasiteetin olevan omankin lataustekniikkansa jäljiltä noin 80% tasolla kahden vuoden käytön jälkeen.Tällä hetkellä monissa Suomessa myytävissä huippupuhelimissa käytetään 50 watin ja 70 watin välillä olevia latausratkaisuja. Esimerkiksi OnePlussan uusimmissa lippulaivamalleissa 65W laturilla akku latautuu täyteen puolessa tunnissa. Apple on omalta osaltaan ollut nihkeämpi tuomaan puhelimiinsa todella nopeita latureita: yhtiön uusimmissa iPhone 12 -malleissa suurin mahdollinen latausnopeus on 22W.

Asiaa käsiteltiin kiinalaisessa Weibo-palvelussa, jossa Xiaomi piti faneilleen kyselyhetken, jossa yhtiö vastasi asiakkaiden ja kiinnostuneiden kysymyksiin yhtiön tuotteista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.