Androidiin tulossa iPhonen nerokkain idea

Petteri Pyyny

Androidiin tulossa iPhonen nerokkain idea
Google on mitä ilmeisimmin tuomassa Androidiin yhden Applen iPhone -puhelinten nerokkaimmista ideoista: keskenään tietoa välittävät puhelimet.

Android-puhelimissa on ollut jo vuosien ajan Löydä puhelimeni -toiminto, jonka avulla on voinut paikallistaa sen, missä oma puhelin luuraakaan. Toimintoa on voinut käyttää joko kotona, löyttäkseen puhelimen sohvan mutkasta sen päästäessä ääntä toiminnon avulla tai tarkistaa kartalta sen, missä puhelin tällä hetkellä sijaitsee, sen koordinaattien avulla.

Ongelmaksi tulevat tilanteet, joissa puhelin ei ole verkkoyhteyden päässä - tai se on varastettu.

Apple ratkaisi tämän ongelman luomalla kaikista maailman iPhoneista valtavan mesh-verkon, joka yhdistää automaattisesti kaikki maailmassa olevat iPhonet toisiinsa anonyymisti. Nyt vastaava ominaisuus olisi tulossa kaikkiin maailman noin kolmeen miljardiin Android-laitteeseen.

Eli suomeksi: jos puhelimesi varastetaan ja siihen vaihdetaan uusi SIM-kortti, voisi Löydä puhelimeni-toiminto silti paikallistaa varastetun puhelimen sen kiinteän ID-tunnisteen perusteella koko maailmasta. Puhelinten laitetunnusta eli IMEI-koodia ei pääsääntöisesti voi vaihtaa lainkaan - ja keskiverto puhelinvarkaalle tehtävä on ainakin liian monimutkainen.Laite löytyisi myös siinäkin tapauksessa että se ei ole verkossa, sillä laite iaitteet ilmeisesti välittäisivät tietoa myös Bluetooth-laiteyhteyden ja WiFin yli anonyymisti. Asiaan liittyviä vihjeitä löysi XDA-Developers tutkiessaan uutta Google Play -palvelut -versiota. Google Playn palvelut ovat asennettuna kaikissa Android-laitteissa Kiinan ulkopuolella, myös mm. miljoonissa televisioissa ja autoissa.

Lue myös: Näin löydät kadonneen Android- tai iPHone -puhelimesi


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor Magic6 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic6 Lite
295 € Power
299 € Gigantti
399 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.