Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kun pakkoa ei enää ole, vähemmän yllättäen, brittioperaattorit alkavat taas perimään roaming-maksuja

Petteri Pyyny

Kun pakkoa ei enää ole, vähemmän yllättäen, brittioperaattorit alkavat taas perimään roaming-maksuja
Euroopan Unionissa tuli voimaan koko EU:n laajuinen roaming-hintojen poisto kesällä 2017. Tuolloin alkoi hidas siirtymä siihen, että mobiilioperaattorit eivät enää voi periä asiakkailtaan lisähintaa siitä, että he käyttävät kännykkäänsä toisessa EU-maassa.

Britannia irtosi Euroopan Unionista lopullisesti vuodenvaihteessa 2020/2021 ja sitä - ja sen yrityksiä - eivät enää koske EU:n direktiivit. Nyt ensimmäinen brittioperaattori onkin päättänyt käyttää tilaisuuden hyväkseen ja tuo roaming-maksut takaisin asiakkaidensa riesaksi.

British Telecomin omistama mobiilioperaattori EE aikoo lätkäistä 2 punnan (noin 2,30 euron) suuruisen päivämaksun asiakkailleen, jotka haluavat käyttää kännykkäänsä EU-maissa.

BT on vuosien ajan lupaillut, että vaikka brexit toteutuisikin, se ei aio käyttää tilaisuutta hyväkseen. Nyt mieli on muuttunut, kuten Sky News aiheesta uutisoi.BT aikoo jättää Irlannin roaming-maksujen ulkopuolelle - ainakin toistaiseksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.