Pikaviestipalvelu Wickr myytiin Amazonille

Petteri Pyyny

Signalin kilpailija myytiin Amazonille
Vahvasti salattujen pikaviestinten markkina elää mielenkiintoisessa murroksessa. WhatsAppista on valunut tänä vuonna miljoonia käyttäjiä muihin, paremmin yksityisyyttä kunnioittaviin pikaviestimiin ja trendin arvellaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Suurimpia voittajia WhatsAppin kustannuksella ovat olleet Telegram ja Signal, joista etenkin jälkimmäisestä on tullut monen yksityisyytensä vakavasti ottavan ykköstyökalu. Mutta näille kahdelle on myös omat haastajansa: yksi tunnetuimmista on Wickr, joka väittää olevansa ainoa pikaviestin, jota Yhdysvaltain tiedustelupalvelu NSA suosittelee Yhdysvaltain hallituksen työntekijöille.

Nyt, varsin mielenkiintoisessa kaupassa, teknologiajätti Amazon on ostanut Wickrin itselleen. Ja vaikka Amazon ehkä nähdään suuren yleisön silmissä nimenomaan verkkokauppana, yhtiön kannattavin bisnes on oikeasti pilvipalveluissa, joissa se on maailman ykkönen.

Wickrin ostolla Amazon ilmeisesti pyrkii siihen, että se voisi napata jatkossa isomman siivun valtioiden ja hallitusten konesalipalveluista, kun yhtiö pystyy tarjoamaan ulkoistussopimusten kylkeen myös vahvasti salattua viestikanavaa viranomaisten käyttöön. Kaupasta kertonut TechCrunch ei osannut kertoa kaupan arvoa, eikä sitä ole julkistettu.



Wickr on perustettu vuonna 2011 ja vaikka yhtiö ei olekaan saanut alleen samanlaista kasvukiitoa kuin Signal, senkin pikaviestimellä on oma kannattajakuntansa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.