Samsung paljasti tulevien älykellojen käyttävän One UI Watch -käyttöliittymää

Janne Yli-Korhonen

Samsung paljasti tulevien älykellojen käyttävän One UI Watch -käyttöliittymää
Teknologiajätti Samsung antoi maistiaisen tulevasta älykellojen käyttöliittymästä Mobile World Congress (MWC) -messuilla.

Tähän asti Samsung on käyttänyt kelloissaan Tizen-käyttöjärjestelmää, mutta vaihtaa tulevissa kelloissa Wear OS:ään, sillä Google ja Samsung tekevät nykyään yhteistyötä tältä osin. Yhteistyön luvataan tarjoavan parempaa suorituskykyä, pidempää akunkestoa sekä parempia sovelluksia kelloille.

Tämän uudistetun Wear OS -käyttöjärjestelmän päälle Samsung rakentaa vielä oman käyttökokemuksen, joka on saanut nimekseen One UI Watch. Samsung käyttää jo entuudestaan One UI -ohjelmistoa älypuhelimissa ja tableteissa.

Sovelluskuvakkeet One UI Watch -käyttöliittymässäTulevissa Galaxy Watch -älykelloissa sovellukset ladataan Android-puhelimien tapaan Google Play -sovelluskaupasta, joka tarkoittaa monipuolisempaa määrää sovelluksia. Galaxy Watch -kellot pääsevät myös paremmin hyödyntämään Googlen sovelluksia, kuten Mapsia ja YouTube Musicia, joille Google on luvannut tuoda muutoksia tulevassa Wear OS -käyttöjärjestelmässä.

One UI puhelimen asetukset yhdessä One UI Watch kellon kanssa

Samsung kertoo uuden käyttöliittymän tekevän Galaxy Watchin ja älypuhelinten välisestä käyttökokemuksesta entistä sujuvamman. Tämä näkyy esimerkiksi sovelluksia asentaessa. Kun puhelimeen asentaa sovelluksen, se asentuu myös automaattisesti kelloon. One UI Watch -käyttöliittymä mukauttaa myös asetusten ulkonäköä muistuttamaan One UI -puhelimien vastaavaa.

Lisäksi esimerkkinä mainitaan puheluiden hylkääminen. Jos puhelun hylkää kellolla, se hylätään myös puhelimella.Samsung julkaisi kehittäjille uuden työkalun, joka helpottaa kellotaulujen suunnittelua. Lisää kellotauluja pystyy hankkimaan helposti Google Play -kaupasta.

Samsung paljasti myös, että sen uusi Galaxy Watch 4 -älykello tulee olemaan ensimmäinen laite, johon on asennettu valmiiksi uusi yhtenäinen One UI Watch -käyttöliittymä. Se esitellään virallisesti Samsungin Unpacked-tapahtumassa myöhemmin tänä kesänä. Vanhat Tizen-kellot eivät tule saamaan One UI Watch -käyttöliittymää päivityksenä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.