WhatsAppiin tulossa varmuuskopioiden salaus

Petteri Pyyny

WhatsAppin isoin turvallisuusaukko korjautumassa
Yksi merkittävimmistä tiedossa olevista turvallisuusaukoista WhatsAppissa ovat sen verkkoon talletettavat varmuuskopiot. Vaikka WhatsAppin viestit salataankin käyttäjältä käyttäjälle (end-to-end encryption), ovat varmuuskopiot täysin salaamattomia.

Periaatteessa kuka tahansa, joka saa jollain keinolla pääsyn pilvipalveluun, jossa WhatsAppin varmuuskopiot ovat talletettuna, voi penkoa niistä kaiken WhatsAppin kautta lähetetyn viestihistorian täysin vapaasti. Androidilla pilveen tallennetut varmuuskopiot talletetaan Google Drive-palveluun ja iPhonella puolestaan Applen iCloud-palveluun. Luonnollisesti pahatahtoisen urkkijan pitää saada pääsy varmuuskopioon, jotta uhka toteutuisi.

Uusimmassa WhatsAppin betaversiossa Androidille (2.21.15.5) pilveen talletetut varmuuskopiot voi vihdoin myös salata. Salauksessa on kuitenkin omat ongelmansa: salaukselle pitää valita oma, erillinen salasana. Jos salasanan unohtaa ja hukkaa käytössä olevan puhelimensa, ei salattuja varmuuskopioita voi palauttaa uuteen puhelimeen lainkaan. Salaus onkin tämän vuoksi vapaaehtoinen valinta, ainakin uusimmassa betaversiossa.Kuten asiasta uutisoinut WABetaInfo huomauttaa, ei vielä ole mitään takeita siitä, milloin uusi, salatut varmuuskopiot mahdollistava ominaisuus tulee myös varsinaiseen, kaiken kansan käytössä olevaan WhatsAppin versioon.

Vaikka pilveen kopioitavassa varmuuskopiossa onkin omat riskinsä, on sen käyttöönotto silti erittäin suositeltavaa: mikäli puhelin katoaa tai hajoaa täysin käyttökelvottomaksi, voi WhatsAppin viestihistorian tuoda uuteen puhelimeen pilvessä olevasta varmuuskopiosta erittäin helposti.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.