WhatsAppiin tulossa varmuuskopioiden salaus

Petteri Pyyny

WhatsAppin isoin turvallisuusaukko korjautumassa
Yksi merkittävimmistä tiedossa olevista turvallisuusaukoista WhatsAppissa ovat sen verkkoon talletettavat varmuuskopiot. Vaikka WhatsAppin viestit salataankin käyttäjältä käyttäjälle (end-to-end encryption), ovat varmuuskopiot täysin salaamattomia.

Periaatteessa kuka tahansa, joka saa jollain keinolla pääsyn pilvipalveluun, jossa WhatsAppin varmuuskopiot ovat talletettuna, voi penkoa niistä kaiken WhatsAppin kautta lähetetyn viestihistorian täysin vapaasti. Androidilla pilveen tallennetut varmuuskopiot talletetaan Google Drive-palveluun ja iPhonella puolestaan Applen iCloud-palveluun. Luonnollisesti pahatahtoisen urkkijan pitää saada pääsy varmuuskopioon, jotta uhka toteutuisi.

Uusimmassa WhatsAppin betaversiossa Androidille (2.21.15.5) pilveen talletetut varmuuskopiot voi vihdoin myös salata. Salauksessa on kuitenkin omat ongelmansa: salaukselle pitää valita oma, erillinen salasana. Jos salasanan unohtaa ja hukkaa käytössä olevan puhelimensa, ei salattuja varmuuskopioita voi palauttaa uuteen puhelimeen lainkaan. Salaus onkin tämän vuoksi vapaaehtoinen valinta, ainakin uusimmassa betaversiossa.Kuten asiasta uutisoinut WABetaInfo huomauttaa, ei vielä ole mitään takeita siitä, milloin uusi, salatut varmuuskopiot mahdollistava ominaisuus tulee myös varsinaiseen, kaiken kansan käytössä olevaan WhatsAppin versioon.

Vaikka pilveen kopioitavassa varmuuskopiossa onkin omat riskinsä, on sen käyttöönotto silti erittäin suositeltavaa: mikäli puhelin katoaa tai hajoaa täysin käyttökelvottomaksi, voi WhatsAppin viestihistorian tuoda uuteen puhelimeen pilvessä olevasta varmuuskopiosta erittäin helposti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
684 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Motorola Moto G42 – hinta laskenut -14%

Motorola Moto G42
133 € Hobby Hall
141 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 155 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.