WhatsAppiin tulossa varmuuskopioiden salaus

Petteri Pyyny

WhatsAppin isoin turvallisuusaukko korjautumassa
Yksi merkittävimmistä tiedossa olevista turvallisuusaukoista WhatsAppissa ovat sen verkkoon talletettavat varmuuskopiot. Vaikka WhatsAppin viestit salataankin käyttäjältä käyttäjälle (end-to-end encryption), ovat varmuuskopiot täysin salaamattomia.

Periaatteessa kuka tahansa, joka saa jollain keinolla pääsyn pilvipalveluun, jossa WhatsAppin varmuuskopiot ovat talletettuna, voi penkoa niistä kaiken WhatsAppin kautta lähetetyn viestihistorian täysin vapaasti. Androidilla pilveen tallennetut varmuuskopiot talletetaan Google Drive-palveluun ja iPhonella puolestaan Applen iCloud-palveluun. Luonnollisesti pahatahtoisen urkkijan pitää saada pääsy varmuuskopioon, jotta uhka toteutuisi.

Uusimmassa WhatsAppin betaversiossa Androidille (2.21.15.5) pilveen talletetut varmuuskopiot voi vihdoin myös salata. Salauksessa on kuitenkin omat ongelmansa: salaukselle pitää valita oma, erillinen salasana. Jos salasanan unohtaa ja hukkaa käytössä olevan puhelimensa, ei salattuja varmuuskopioita voi palauttaa uuteen puhelimeen lainkaan. Salaus onkin tämän vuoksi vapaaehtoinen valinta, ainakin uusimmassa betaversiossa.Kuten asiasta uutisoinut WABetaInfo huomauttaa, ei vielä ole mitään takeita siitä, milloin uusi, salatut varmuuskopiot mahdollistava ominaisuus tulee myös varsinaiseen, kaiken kansan käytössä olevaan WhatsAppin versioon.

Vaikka pilveen kopioitavassa varmuuskopiossa onkin omat riskinsä, on sen käyttöönotto silti erittäin suositeltavaa: mikäli puhelin katoaa tai hajoaa täysin käyttökelvottomaksi, voi WhatsAppin viestihistorian tuoda uuteen puhelimeen pilvessä olevasta varmuuskopiosta erittäin helposti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.