The Witcher: Monster Slayer ilmestyi - "Aikuisten K-18 Pokemon Go" valloittaa kännykät

Petteri Pyyny

The Witcher: Monster Slayer ilmestyi - Aikuisten K-18 Pokemon Go valloittaa kännykät
Eilen julkaistiin pitkään ja hartaasti odotettu The Witcher -maailmaan pohjautuva lisätyn todellisuuden mobiilipeli, The Withcer - Monster Slayer. Kirjoista, peleistä ja Netflixin sarjasta tuttu noituri pääsee tositoimiin todelliseen maailmaan sijoitetussa pelissä.

Hulppean 2 gigatavun asennuspaketin latauksen jälkeen peli pistää uuden tulokkaan käymään läpi nopean tutustumiskierroksen ja sen jälkeen pelissä pääseekin heti tositoimiin. Heti ensimetreiltä käy selväksi, että pelin kehittänyt puolalainen CD Projekt on tutkinut todella tarkkaan sen, mikä aikoinaan teki Pokemon Gosta niin valtaisan suositun pelin.

Käytännössä pelin kulku on yksinkertaisimillaan tämä: pelaaja kulkee puhelimen kanssa tosielämän kaduilla, käveleskellen kotikaupunkinsa katuja ja kohtaa kartalle ilmestyviä hirviöitä. Hirviöt voi haastaa taisteluun, jossa vahvempi ja taitavampi pärjää. Hirviön onnistuneen lahtaamisen jälkeen hirviön pää jää noiturin muistoesineeksi, mahdollisten hirviöltä tipahtaneiden esineiden lisäksi. Verta ja suolenpätkiä ei pelissä säästellä millään muotoa, joten pelin ikäraja onkin K-13 Googlen Play -kaupassa.

Pelin alkumetreillä tuodaan mukaan kuitenkin Pokemon Gosta ja muista suosituista lisätyn todellisuuden peleistä poikkeava kulma: pelissä on selkeästi olemassa jonkinlainen isompi juoni, joka ohjaa pelaajan toimia yleisen hirviöiden lahtaamisen lisäksi. Vastaavaa kulmaa yritti jossain määrin hieman flopiksi (ainakin toistaiseksi) jäänyt Harry Potter: Wizards Unite, mutta jossa tarinallistaminen jäi ajan saatossa kuitenkin torsoksi.

Monster Slayer vaikuttaa ensikokemuksen perusteella erittäin mielenkiintoiselta tapaukselta ns. kävelypelien saralla. Suurimpana toiminnallisuuden erona vaikkapa Pokemon Go'hon verrattuna vaikuttaisi olevan se, että Monster Slayeria ei voi juurikaan kotisohvalta pelata. Pelissä ilmestyviä örkkejä tupsahtelee esiin varsin miellyttävällä tahdilla, mutta noituri ei niihin yllä käsiksi liikkumatta paikoiltaan kuin harvassa tapauksessa.


pelikuvaa The Witcher: Monster Slayer -pelistä, Android / Ultra quality


Pikaisen kokeilun perusteella Monster Slayerissa on tehty kiitettävä määrä taustatyötä myös sen suhteen, että peliä voi pelata varsin mainiosti myös ilman rahaa. Rahalla erilaisten lisävarusteiden hankkiminen onnistuu, mutta niitä voi kerätä myös peliä pelaamalla. Tasapainon löytäminen ilmaispelaamisen mielekkyyden ja rahalla etujen ostamisen välillä on aina yksi suurimmista ongelmista mobiilipelien maailmassa. Vielä tässä vaiheessa ei voi varmuudella sanoa, onko tasapaino löydetty, mutta vaikuttaisi siltä.

Peli on visuaalisesti myös varsin upea ja tarjoaa myös huipputason kännyköitä omistaville käyttäjille herkkua siinä mielessä, että pelin grafiikoiden tasot voi säätää oman puhelimensa tehojen mukaan, aina "ultra"-tasolle asti.

Jos Pokemon Go kolahti, nautit kaupungilla käveleskelystä ja hirviöiden varsim verinen lahtaaminen on sinun Juttusi[tm], kannattaa pistää peli testiin.

Pelin voi ladata alta olevista linkeistä:

The Witcher: Monster Slayer (Android)
The Witcher: Monster Slayer (iPhone)

Alla vielä pelin trailer:

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.