Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Signal mokasi: Lähetetyt kuvat menivät väärille vastaanottajille

Petteri Pyyny

Signal mokasi: Lähetetyt kuvat menivät väärille vastaanottajille
Salattua ja ehdottoman turvallista viestintää painottavan Signalin maineeseen tuli iso kolhu viime viikolla, kun siitä paljastui ikävä bugi.

Signalin Android-sovelluksesta löydettiin ongelma, joka aiheutti sen, että sovelluksella lähetetyt kuvat saattoivatkin lähteä aivan eri henkilölle kuin kenelle ne oli tarkoitettu. Ottaen huomioon Signalin maineen turvallisuusalan ykkösvaihtoehtona pikaviestimissä, mahdolliset vaikutukset tämän kaltaiselle bugille ovat tietysti varsin mittavat.

Signalin käyttäjät ovat kertoneet toisinaan ilmenevästä bugista sovelluksen GitHub -sivulla jo vuodenvaihteessa. Ongelma ei kuitenkaan ole ollut ilmeisen laaja vaikutuksiltaan, sillä bugiraportti hautautui pitkäksi aikaa unholaan, kunnes se korjattiin vihdoin hiljattaisessa päivityksessä.

Signalin mukaan tilannetta, jossa kuvia lähti väärille ihmisille tapahtui vain hyvin, hyvin harvoissa tilanteissa. Ongelma johtui bugikorjauksen päivityksen perusteella harvinaisesta tilanteesta, jota ilmeni vain erittäin erityisissä tapauksissa.Bugi kosketti ainoastaan Signalin Android-versiota ja on korjattu sittemmin Signalin v5.17 versiossa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.