Signal mokasi: Lähetetyt kuvat menivät väärille vastaanottajille

Petteri Pyyny

Signal mokasi: Lähetetyt kuvat menivät väärille vastaanottajille
Salattua ja ehdottoman turvallista viestintää painottavan Signalin maineeseen tuli iso kolhu viime viikolla, kun siitä paljastui ikävä bugi.

Signalin Android-sovelluksesta löydettiin ongelma, joka aiheutti sen, että sovelluksella lähetetyt kuvat saattoivatkin lähteä aivan eri henkilölle kuin kenelle ne oli tarkoitettu. Ottaen huomioon Signalin maineen turvallisuusalan ykkösvaihtoehtona pikaviestimissä, mahdolliset vaikutukset tämän kaltaiselle bugille ovat tietysti varsin mittavat.

Signalin käyttäjät ovat kertoneet toisinaan ilmenevästä bugista sovelluksen GitHub -sivulla jo vuodenvaihteessa. Ongelma ei kuitenkaan ole ollut ilmeisen laaja vaikutuksiltaan, sillä bugiraportti hautautui pitkäksi aikaa unholaan, kunnes se korjattiin vihdoin hiljattaisessa päivityksessä.

Signalin mukaan tilannetta, jossa kuvia lähti väärille ihmisille tapahtui vain hyvin, hyvin harvoissa tilanteissa. Ongelma johtui bugikorjauksen päivityksen perusteella harvinaisesta tilanteesta, jota ilmeni vain erittäin erityisissä tapauksissa.Bugi kosketti ainoastaan Signalin Android-versiota ja on korjattu sittemmin Signalin v5.17 versiossa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.