Google kieltää "sokerideittailu"-sovellukset

Petteri Pyyny

Google kieltää sokerideittailu-sovellukset
Konsepti sokerideittailusta on levinnyt Suomessakin tietoisuuteen viime vuosina, kun kotimainen media on ilmiötä käsitellyt. Google on nyt tullut siihen tulokseen, että yhtiö haluaa pestä kätensä koko kuviosta.

Sokerideittailua on käsittelyt mm. Yle artikkelissaan parin vuoden takaa. Käytännössä kyse on maksullisista seuralaispalveluista, jotka pyrkivät erottumaan perinteisestä prostituutiosta julkisuuskuvansa ja tiettyjen vivahde-erojen myötä. Sokerideittailussa maksetaan yleensä pidempiaikaisesta "kumppanuudesta" eikä siihen nimellisesti kuulu seksipalveluiden ostoa.

Google näkee asian kuitenkin hieman eri silmällä kuin mitä sokerideittailua tarjoavat palvelut asian näkevät - ja yhtiö aikoo laittaa toiminnan kuriin. Google on ilmoittanut uusimmissa Google Play -kaupan ehdoissa muutoksesta, joka yksiselitteisesti kieltää kaikki "vastikkeellisia seksipalveluita" tarjoavat palvelut ja sovellukset kaupastaan. Yhtiö mainitsee kiellettyjen sovellusten yhteydessä erikseen juurikin sokerideittailupalvelut.

Sovellukset poistetaan kaupasta viimeistään 1.9.2021 mennessä, elleivät sovelluskehittäjät poista sovelluksiaan itse sitä ennen. Suosituimmilla sokerideittailuun tarkoitetuilla sovelluksilla on Google Play -kaupassa yli puoli miljoonaa latausta.

Yksi suosituimmista sovelluksista kuvaa sovelluksen toimintaa näin:Kuvaus yhden sokerideittailua tarjoavan sovelluksen kuvaustekstistä


Aiheesta uutosi mm. Android Police.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.