Google kieltää "sokerideittailu"-sovellukset

Petteri Pyyny

Google kieltää sokerideittailu-sovellukset
Konsepti sokerideittailusta on levinnyt Suomessakin tietoisuuteen viime vuosina, kun kotimainen media on ilmiötä käsitellyt. Google on nyt tullut siihen tulokseen, että yhtiö haluaa pestä kätensä koko kuviosta.

Sokerideittailua on käsittelyt mm. Yle artikkelissaan parin vuoden takaa. Käytännössä kyse on maksullisista seuralaispalveluista, jotka pyrkivät erottumaan perinteisestä prostituutiosta julkisuuskuvansa ja tiettyjen vivahde-erojen myötä. Sokerideittailussa maksetaan yleensä pidempiaikaisesta "kumppanuudesta" eikä siihen nimellisesti kuulu seksipalveluiden ostoa.

Google näkee asian kuitenkin hieman eri silmällä kuin mitä sokerideittailua tarjoavat palvelut asian näkevät - ja yhtiö aikoo laittaa toiminnan kuriin. Google on ilmoittanut uusimmissa Google Play -kaupan ehdoissa muutoksesta, joka yksiselitteisesti kieltää kaikki "vastikkeellisia seksipalveluita" tarjoavat palvelut ja sovellukset kaupastaan. Yhtiö mainitsee kiellettyjen sovellusten yhteydessä erikseen juurikin sokerideittailupalvelut.

Sovellukset poistetaan kaupasta viimeistään 1.9.2021 mennessä, elleivät sovelluskehittäjät poista sovelluksiaan itse sitä ennen. Suosituimmilla sokerideittailuun tarkoitetuilla sovelluksilla on Google Play -kaupassa yli puoli miljoonaa latausta.

Yksi suosituimmista sovelluksista kuvaa sovelluksen toimintaa näin:Kuvaus yhden sokerideittailua tarjoavan sovelluksen kuvaustekstistä


Aiheesta uutosi mm. Android Police.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.