Samsung paljasti: Luokkansa ensimmäinen 5 nm piiri saapuu Google-yhteistyössä tehdyn alustan kanssa

Matti Robinson

Samsung paljasti: Luokkansa ensimmäinen 5 nm piiri saapuu Google-yhteistyössä tehdyn alustan kanssa
Samsung on paljastanut tänään uuden Exynos-suorittimen, joka on yhtiön mukaan luokkansa ensimmäinen 5 nanometrin tekniikalla luotu piiri.

Piiri kantaa nimeä Exynos W920, joten nimestä voi jo päätellä, että piiri on suunnattu puettavalle teknologialla (wearables). Se pitää sisällään LTE-modeemin ja on luotu 5 nanometrin EUV-prosessilla, joka tarkoittaa, että suorituskyky ja erityisesti virrankulutus on nostettu kategoriassaan uudelle tasolle.

Suorituskyvystä vastaa kaksi Cortex-A55-prosessoriydintä sekä Mali-G68-grafiikkapiiri. Lisäksi vähävirtaiseen käyttöön on yksi ylimääräinen Cortex-A55-ydin, jota käytetään mm. aina päällä olevien näyttöjen pyörittämiseen.

Samsungin mukaan CPU-suorituskyky on kasvanut edeltävästä sukupolvesta 20 prosenttia ja GPU-suorituskyky peräti kymmenkertaiseksi. Tämä kertoo toki enemmän aiemmin heikosta grafiikkapiirista kuin edistyksestä. Joka tapauksessa älykelloissa grafiikkapiiri on uusi ja nostaa tehoja uudelle tasolle.

Koko paketti on kasattu markkinoiden pienimpään tilaan, joka tietysti on puettavassa teknologiassa olennaista.Samsung kertoi myös, että piiriä tullaan käyttämään tulevissa Galaxy Watch -laitteissa, joissa käytetään uutta alustaa, joka on kehitetty yhteistyössä Googlen kanssa. Alusta tulee mahdollisesti yhdistämään Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmää ja Samsungin omaan Tizeniä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.