Iso muutos TikTokin toimintaan - pakottaa nukkumaan ajoissa

Petteri Pyyny

Iso muutos TikTokin toimintaan - pakottaa nukkumaan ajoissa
Lyhytvideopalvelu TikTok on tehnyt sovelluksen toimintaan merkittäviä muutoksia, jotka astuvat voimaan välittömästi. Muutosten taustalla on nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Käytännössä rajoitukset purevat nimenomaan alaikäisiin. Jatkossa sovellus ei lähetä enää lainkaan ilmoituksia alle 16-vuotiaille kello 21:00 jälkeen ja ilmoituksia eivät saa myöskään 16-17 -vuotiaat, mutta heillä aikaraja on asettettu iltakymmeneen.

Lisäksi alle 16-vuotiaat eivät voi lainkaan lähettää sovelluksessa yksityisviestejä - eikä heille voi lähettää lainkaan yksityisviestejä. Vastaavasti 16- ja 17-vuotiailla yksityisviestit ovat oletuksena pois päältä, mutta teinit voivat ne kuitenkin haluttaessa kytketä erikseen päälle asetuksista.

Lisäksi niille alle 16-vuotiaille, jotka lisäävät palveluun omia videoita, näytetään videon julkaisun yhteydessä ruutu, jossa pyydetään vielä varmistamaan se, kenelle videon halutaan näkyvän. Tämä on lisätty siksi, etteivät alaikäiset tietämättään julkaisisi täysin julkisia videoita palvelussa.Hiljattain Google rajoitti alaikäisten käyttöä vastaavilla tavoilla omissa palveluissaan. YouTube mm. ei enää jatka videon loputtua heti seuraavaan videoon alaikäisten käyttäessä palvelua.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.